Следвайте ни

Субсидията за пенсия на германските фермери скача двойно

viber icon

Субсидията за немските фермери за вноски в пенсионен фонд става почти двойна.  Германското правителство прие специален закон за това през ноември 2020 г. Чрез законодателните изменения повече земеделски производители ще могат да получат безвъзмездни средства от държавата за вноските си във фонда за старост, пише agri, цитирайки немската застрахователна земеделска компания SVLFG. 

Според застрахователя редица селскостопански предприятия, но най-вече младите фермери имат затруднения с плащането на вноските си. Това става повод преди години Бундестага да въведе целенасочена подкрепа в тази посока за фермерите. От 2021 г. тази помощ ще нарасне за някои до 60%. Променя се и прагът на подпомагане.

Към настоящия момент земеделските производители в Германия с доход до 15 500 евро годишно (несемейни) и 31 000 евро (семейни) получават субсидия към месечната вноска от 261 евро за осигуряване за старост. През следващата година фермерите ще имат право на субсидията до доход от 23 688 евро за самотни или 47 376 евро за женени.

Според новия изчислителен модел субсидията за фермери с особено ниски доходи почти се удвоява.  

Федералното министерство на земеделието изчислява допълнителните разходи за данъкоплатците на 16 милиона евро годишно. Те се финансират изцяло от земеделския бюджет. Новият регламент за пенсионните субсидии ще влезе в сила от април 2021 г. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай