Следвайте ни

Министър Десислава Танева: Българското земеделие ще получи 200 млн. евро повече по ПРСР

viber icon

Българското земеделие ще получи 200 млн. евро повече чрез изпълнението на различни мерки по Програма за развитие на селските райони през следващите две години.

Такава възможност предоставя механизмът за възстановяване от кризата, предизвикана от COVID-19, който е елемент от спасителния план „Следващото поколение ЕС“.  Окончателното приемане на преходния регламент се очаква да бъде осъществено до края на 2020 г. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. 

Предстои финализирането на Стратегическия план за следващия програмен период,  който ще стартира от 2023 г. в Тематичната работна група по изготвяне на плана, ще могат да бъдат включени НПО-та и браншови организации, които по регистрация са в частна полза. 

Според Танева основното политическо послание, цел и идея на новия програмен период са околната среда, зелените цели и Зелената сделка.  Голямото предизвикателство е как стопаните да  преустроят земеделската си дейност по начин, по който максимално да се щади природата. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Земеделец

Земеделец

24.11.2020 | 13:15

Кеф.Сега ще ги откраднат чрез Държавен фонд Земеделие и после Десито /тъпата сливенска гугутка/ ще призовава да не казваме за кражбите в Европейската комисия.ПРЕСТЪПНИЦИ

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?