4020

Знаков строителен предприемач на 50!

Христо Томов оставя трайна следа под тепетата със своите затворени комплекси от ново поколение и внимание към всеки детайл

50-години успешен житейски път отбелязва днес Христо Томов  - един от най-креативните и знакови строителни предприемачи под тепетата. 

Честит юбилей, г-н Томов! 

– гласи поздравът на екипът на Стройколукс ООД. „Пожелаваме Ви от сърце още много години, изпълнени с успехи, здраве и щастие! Вашата харизма и лидерски умения са вдъхновение за всички нас. 

Благодарим за подкрепата и мотивацията, които ни дарявате всеки ден.

На този специален ден Ви желаем много нови хоризонти, лични и професионални постижения и нека всеки момент бъде изпълнен с радост и удовлетворение! Честит 50-ти рожден ден!“

Христо Томов е уважаван предприемач под тепетата, където над 20 години развива концепцията на затворените квартали ​- те са базирани на комфорта, безопасността и сигурността на обитателите. Той е сред малкото успели български бизнесмени, чието име никога не е замесвано в скандали, слухове за корупция и различни схеми. Името му стои зад редица качествено реализирани проекти: „Райски кът 1”, „Райски кът 2”, „Тракия Плаза” и “Тракия Каза”, също „Корона” на Пещерско шосе. През 2019-а стартира две от последните си идеи - комплекс „Томов Плаза” на мястото на бившата Мебелна къщи, и еднофамилните къщи, обединени под името „Каза Миа” в кв. „Остромила”. 

От 2009 година влиза и в туристическия бранш с хотел “Primea beach residence" - на самата плажна ивица в курорта Царево. Във Велинград името на бизнесмена е свързано с петзвездните хотели Аrte Spa&Park Hotel и Кашмир Уелнес и СПА Хотел, който отвори врати през пролетта на 2023 година. 

„Стройколукс“ беше обявена за компанията, която е най-големия инвеститор на жилищния пазар за 2021 г. Призът е присъден не от жури, а на база чиста статистика на реализираните квадратни метри строителство. А именно 2% от общото ново жилищно строителство в България и около 10% от това в град Пловдив са построени от Христо Томов. 

Екипът на в. „Марица" също му пожелава крепко здраве! И да завладява нови територии с типичните за него характер, увереност и коректност!

Снимка: Forbes България

 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?