Следвайте ни

Заради пандемията: Ваканционният имот се превръща в жилищен

viber icon

В момента най-много се търсят къщи на село, след тях се нареждат имотите в планинските курорти и макар да е лято, морските имоти са на трето място. На много от хората им е нужно повече време, за да се завърнат по родното Черноморие първо като туристи, което реално се случва в момента, да им хареса и да видят хилядите изгодни оферти за продажби.

Смятам, че в бъдеще можем да очакваме

нарастване на интереса на българите и към морските курорти

- така Полина Стойкова, изпълнителен директор на компанията за имоти Bulgarian Properties, очертава тенденциите на пазара на имоти днес.

Ваканционните и селските имоти преживяват истински разцвет. Активността на пазара се пренесе и към курортите, селата и малките населени места, докато преди това беше съсредоточена основно в големите градове. Цените по морето са единствените, които 

бележат лек спад през тази година,

допълва Стойкова. Това се дължи и на факта, че голяма част от търсенето е от чужденци, а в момента то не може да се материализира и курортите, които разчитаха на чуждестранни туристи и на чуждестранни купувачи на имоти съответно, са най-засегнати от кризата.

За селските къщи броим от няколко хиляди евро до над 100 000,

в зависимост от селото, района, състоянието на имота. Най-много се продават къщи, които са ремонтирани или нови и са готови за обитаване, като цените им варират от около 30 000 евро до 100 000 евро. Интересна е тенденцията да се купуват по-скъпи, но модерно направени къщи, а особен интерес привличат селата около Пловдив, Стара Загора и Велико Търново. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?