Следвайте ни

Юристът на кадастъра върти на малкия си пръст район "Северен"

Сагата със заведението на "Сърнена гора" продължава вече 10 години

viber icon

Румен Исов владее без правно основание и тенис кортовете, които са част от имота на "Парадайс Гардънс Резиденс"   

Съдебната битка между Община Пловдив и фирмата "Евроспорт ИН" ЕООД за общинския имот в район "Северен" на улица. "Сърнена гора" 1 продължава втора година. Дружеството е собственост на Надка Исова - съпруга на Румен Исов, станал известен в серия разследвания на "Марица" като щатен юрист на Агенцията по геодезия и кадастър в Пловдив.

Години наред Исов и съпругата му са ползватели на общинските търговски обекти до хотел "Санкт Петербург". Освен тях фирмата ползва и двата тенис корта в съседство, които са частна собственост и от 2012 година не са част от договорите за наем между "Евроспорт ИН" и местната администрация. За казуса през 2020 година пред "Марица" потвърди и представител на фирмата -собственик имота - "Парадайс Гардънс Резиденс". Тогава Байрям Солак каза, че това е поредното самоуправство в неговия имот, и напомни, че основанието на което друга фирма владее част от неговия имот, е стар договор, подписан от бившия кмет на "Северен" Ральо Ралев.  

През септември 2017 година Ралев предлага отдаване под наем на имота на улица „Сърнена гора“ 1 за срок от 5 години. Конкурсът се печели от „Евроспорт Ин“, макар че към онзи момент дружеството вече да е в нарушение на предишния договор за наем. С идването на новата администрация в началото на 2020 година от район "Северен" решават да проведат нов конкурс за отдаване под наем на недвижим имот - частна общинска собственост. Решението обаче е оспорено в съда от Румен Исов в качеството му на адвокат на „Евроспорт ИН“. Делото се точи и до днес, а частникът владее безпроблемно общинската собственост.

Това не е първият път, в който спорният имот в "Северен" е обект на съдебни битки между Исов и местната администрация. През 2013 година фирмата „Евроспорт ИН“ завежда дело срещу конкурсната процедура по отдаване под наем на общинския имот, след като от януари 2012 година имотът се стопанисва от юриста и съпругата му без основание, което е установено и с общинска инспекция. От август 2013-а има и заповед на кмета на Пловдив, с която се нарежда да се изземе общинският имот на улица „Сърнена гора“, който се ползвал неправомерно към онзи момент. 

Ситуацията е подобна и днес, а адвокатът на ​кадастъра, който имаше решаваща роля в узаконяването на спорната тоалетна в парка до хотела, продължава да върти на малкия си пръст районната администрация в "Северен". 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Коментари (2)

не става ясно от статията

не става ясно от статията

16.06.2021 | 19:50

Чакайте, чакайте. Това общински имот ли е или частен? Кога е станал от общински частен? Когато и паркът стана частен ли?

Отговори
0 0
Пловдив

Пловдив

16.06.2021 | 19:20

Румен Исов??? Пак ли далавери? Общината спи ли?

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?