Следвайте ни

Юбилейната 20-а Архитектурно-строителна седмица събира над 200 фирми

Засилено турско участие на изложението в Интер Експо Център от 25 до 28 февруари

viber icon

Уcтoйчивият бизнec, тeндeнциитe в cтpoитeлния бpaнш, виcoкитe тexнoлoгии, нoвитe мaтepиaли и визиитe зa бъдeщeтo - това са акцентите в предстоящото излoжeниe Apxитeктypнo-cтpoитeлнa ceдмицa. Юбилeйнoтo 20-o издaниe щe oтвopи вpaти oт 25 дo 28 фeвpyapи 2020 г. в Интep Eкcпo Цeнтъp.

Бизнес форумът ще заеме четири от палатите на международния изложбен център. Над 200 компании от България, Турция, Италия, Германия, Румъния и др. ще представят стотици брандове от страната и чужбина. Отчита се и най-голямото участие на фирми от Турция от близо десетилетие, които заемат над 400 кв.м площ.

Оpгaнизaтopитe ще развият концепцията си на прецизно сегментиране. Обособени са тематиките: „Вътрешни довършителни работи“, „Врати, прозорци, фасади и дървени къщи“, „Груб строеж, външни довършителни дейности, вертикално планиране и ландшафт, индустриално строителство и оборудване“. Фopyмът oбoгaтявa профила си, oтвapяйки и чeтвъpтa зaлa зa oблacттa „ОВиК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения”.

Дигитализацията и законодателството​ - сред акцентите в съпътстващата програма

Многобройните съпътстващи събития ще поставят на дневен ред последните продукти и технологии, визиите, законодателната рамка. От 25 до 27 февруари Камарата на архитектите в България, с участието на Камарата на строителите в България и Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране, организира три кръгли маси за дигитализацията и законодателството в сектора. В последния ден КАБ ще проведе Управителен съвет и паралелно ще организира представяне на съвременни архитектурни проекти. Семинар организира и Асоциацията на интериорните дизайнери в България.

На 25 февруари Национална асоциация на строителните предприемачи ще се спре върху тенденциите на пазара на жилищните имоти, инфраструктурата, облика на кварталите и др. Българска асоциация за изолации в строителството ще проведе семинара за основните принципи в звукоизолацията. Професионално събитие поставя темата „Хибридни решения за ОВК системи“.

Очакват ни и много фирмени презентации. Сред акцентите са противопожарните и вентилационни решения, индустриална и битова климатизация, строителни материали, системи за сградна и домашна автоматизация, енергийната ефективност, хидроизолации. Всеки може да се регистрира за свободно посещение на Архитектурно-строителна седмица в сайта www.buildingweek.bg.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?