2374

West Point - различният модерен комплекс, който променя облика на Пловдив

Огромен видео екран осветява фасадата на West Point в Пловдив. С внушителните си 24/9 метра това вероятно е най-голямото подобно съоръжение по нашите ширини, предполагат запознати. Мястото не е избрано случайно - точно над входа на новата жилищна сграда, която се появи върху бившия „Направи си сам” в квартал „Западен”.

West Point, който ще бъде дом на близо 200 семейства, е в активите на Ангел Куков - предприемач със сериозно портфолио на пазара на имоти. В последните години компанията му изгради жилищните комплекси: „Олимпия", „Олимпия Резидънс", „Олимпия Сити", в активите му също са хотел и аквапарк „Акваленд".

Очаква се West Point да бъде завършен до края на следващата година, като в това време ще продължат да функционират известното West кафе, аптеката и игралната зала. Наскоро приключиха преговорите за откриването на медицински център от нов тип в сградата.

Жилищните площи в West Point са решени в четири самостоятелни секции, като общият брой на апартаментите е 210 на брой и те са едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни. Търговските и офис площите са разположени на първо и второ ниво. Паркирането на комплекс West Point е осигурено от подземен паркинг на три нива за над 220 автомобила.

Най-атрактивни обаче остават фасадите на West Point ​- те са решени с композитни плоскости, стъкло, керамика и мазилка. Последната иновативна идея на бизнесмена е да разположи върху тях няколко видео рекламни екрана. Най-големият от тях е с размер 24/9 метра - това  отличава фасадата на West Point от традиционните жилищни комплекси.

Фирмата е един от спонсорите в новата изложба от поредицата на ИК “Марица” и “Хермес медия” - “Пловдив през годините”, на тема „Архитектурата на модерния град”.

Снимки от Валентина Биларева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ytong

Ytong

17.11.2021 | 12:53

Зидарията с газобетон.

Отговори
5 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?