Следвайте ни

Военните сложиха на тезгяха летище и резиденция край Пловдив

viber icon

Двадесет и два имота, с отпаднала необходимост за армията, ще бъдат разиграни на търг с тайно наддаване. Това става ясно от сайта на Министерство на отбраната. До Пловдив се намират едни от най- атрактивните.

Близо до пазарджишкото село Черногорово в местността "Бозалъка" за продан е обявен имот с площ от 1054,500 дка и една застроена сграда с площ от 36 кв м.  Обявената тръжна цена е 2 524 700 лева, която е и най-високата от всички имоти сложени на масата за продан. 

Според кмета на Черногорово Димитър Вринчев става дума за бившето военно летище край селото. 

"От години имотът пустее, правени са няколко опита за продажба, но до сделка не се стига. Летището е пустеещо", обясни Вринчев. Той разказа, че често му звънели любители на частни летателни апарати и питали дали летището може да се ползва. Управникът ги насочвал към военните, тъй като то е тяхна собственост. 

Междувременно стана ясно, че в списъка за продан е и резиденция с минерален извор в село Нареченски бани. В нея са отсядали големците на държавата ни по време на комунистическия режим. Според местни тя е била ползвана и от бившия първи Тодор Живков. 

Имотът е с площ от 22, 834 дка, а наддаването ще започне от 668 000 лева. Резиденцията се намира над Нареченски бани, в терена има пет постройки със застроена площ от общо 1462 кв.м. Има собствен минерален извор и вътрешен басейн.

„Сградният фонд е силно амортизиран и негоден за ползване без извършване на основен ремонт и реконструкция“, допълва се в съобщение. Така е било взето и решението за продажбата на базата чрез търг, а парите ще отидат в бюджета.

Търгът на имотите в Черногорово и Нареченски бани ще се проведе на емблематичната дата - 9 септември.

Останалите обявени имоти на военните са в Павел баня, с. Кортен, Харманли, има също и в районите на Разград, Търговище, Самоков и др.  

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?