Следвайте ни

Внимание купувачи: Кои са рисковите сгради

viber icon

Сградите, които не са добре осигурени срещу земетресения, са рискови за купувачите, предупреждават експерти. Затова е добре те са фокусират вниманието си върху две основни групи.

Първият са сградите в центъра, чиито партери се използват за магазини - това категорично намалява сеизмичната им устойчивост. Според норма от 1959 г., ако даден имот се преустройва, това трябва да се направи на база на технически проект, който да докаже, че сградата е устойчива, независимо дали преди това е била осигурена на земетръсно влияние. Това правило е доста рестриктивно, но е абсолютно необходимо, съветват експертите. 

Сградите, строени в периода между 1990 и 2000 година, също са особено опасни, предупреждават от бранша. Причината - по това време няма нормативи, често се строи без проект и контрол. Бетонът дори се забърквал на улицата. Сгради, построени по този начин, са особено опасни!

 

Коментари (1)

gloryson

14.02.2020 | 06:49

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. ([email protected]) Казвам се Катика Каменич ,, Искам да използвам тази страхотна златна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Преди търсех заем и те по-късно ме подлъгаха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и желаеше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добър здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл ([email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?