Високотехнологични компании търсят качество и комфорт на работното място в Пловдив

Догодина ще бъде завършена втората част на "Офис Парк Пловдив", където ще работят над 900 специалисти

Сътресенията, които изпита пазарът на офис площи у нас заради COVID-19, няма да са дългосрочни, прогнозират експерти. Добрата новина е, че въпреки извънредната обстановка, която изненада не само бизнеса, инвестиционната активност в Пловдив е сравнително добра. По данни на общинската администрация, над 7000 души работят в IT и BPO сектора към средата на 2020 г., а производителността на труда в бранша отчита ръст със средно 10,6% на годишна база.

Това е и причината един от най-бързо развиващите се сектори да се насочи към търсене на по-висок клас сгради - именно сега и в условията на пандемия, а много компании да обръщат все по-голямо внимание на офис пространствата и работните условия в тях.

Съвременен дизайн и архитектура, гъвкави и просторни офис пространства, добра локация, транспортна обезпеченост и допълнителни услуги - това отличава офис сградите от най-високия клас А. В тях ще се настанят както разрастващи се дружества, които вече развиват дейност в Пловдив, така и нови за града компании, популярни на международно равнище, показва анализ на пазара.

Пловдив в очакване на нови качествени и модерни офис площи

Най-актуалното предложение в клас А офисите е втора фаза на „Офис Парк Пловдив“. Проект, съчетал модерната и технологична визия с комфортната и гъвкава работна среда. Сградата е в процес на сертифициране по стандарта LEED за енергийна ефективност.

Разположен в най-атрактивната част на града, в близост до Мол Пловдив и парк „Отдих и култура", с привлекателна гледка към зелените площи на Братската могила и Младежкия хълм, проектът е напът да приюти нова вълна от IT и аутсорсинг компании и разрастващи се бизнеси, които вече присъстват в града.

Началото му е поставено още през 2016 г. от „Галакси Инвестмънт Груп”. Във вече построената сграда 1 работят над 900 души, във водещи български и чуждестранни компании. Сред наемателите са утвърдени имена като SiteGround, Bulpros, Adastra, Football Radar, Code Nest, Delasport, Accenture, VSG и други.

Втората фаза надгражда успеха на първата, като с реализирането на втория етап през 2021 г. ще бъдат разкрити офиси с още 900 работни места.

„Именно недостигът на офис пространства от висок клас в града и растежът на настоящите ни наематели ни мотивира да стартираме реализацията на втората част на проекта. Сградата отговаря напълно на високите очаквания на клиентите ни - големи и средни компании, търсещи съвременни и иновативни офис пространства в един от най-предпочитаните райони на града“, сподели управителят на Галакси Инвестмънт Груп Константин Бояджиев.

„Офис Парк Пловдив“ отговаря на специфичните изисквания на компаниите и новата реалност на COVID-19

„Офис Парк Пловдив“ е клас „А“ сграда, която съчетава всички изисквания за модерен офис проект - комуникативна локация, гъвкави възможности за оформяне на функционални пространства, естествена светлина, приятна околна среда.

Общата разгъната застроена площ на проекта е 19 352 кв. м. Осемте нива на сградите включват подземен паркинг, едно партерно и шест офисни нива. Фаза 2 ще създаде възможност за разполагане на офиси до 2220 кв. м на един етаж. По-голямата етажна плоча пък е търсен ефект от наемателите, което ще позволи осъществяването на идеи за удобство и забавления вътре в работните пространства.

Интериорът на „Офис Парк Пловдив“ допринася за комфорта в процеса на работа, като съчетава големи офис пространства с възможност за индивидуални решения при оформянето. Конструкцията е c полезна площ 1110 кв.м и позволява да бъде разделена на до четири независими офис единици. Етажната височина на офисните нива e 3.50 м, а светлата височина e 2.85 м, което отговаря на дълбочината на помещенията и осигурява оптимално богато естествено осветяване на вътрешните пространства.

Любопитна новост е специално място на покрива на сградата, заделено за наемателя на последния етаж. То е отредено за забавления и социални контакти, при спазване на необходимата дистанция и наслаждаване на хубавото време.

Интелигентни и високотехнологични сградни системи

Проектът предвижда още внедряването на високотехнологични сградни инсталации, сред които последно поколение ефективна климатизация и вентилация, адресируема пожароизвестителна система, контрол на достъпа и видеонаблюдение.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
ben

ben

28.10.2020 | 15:48

Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ===>>>www.Selfmax5.com

Отговори
1 2
Осведомен

Осведомен

28.10.2020 | 14:41

Хубава рекламна статия, дано да съобразят цените обаче. Доста IT ( и не само) компании разбраха най-накрая, че голям % от служителите им са по-продуктивни Home-office. Ковид кризата им помогна да осъзнаят, че могат да дадат част от спестените пари за офис, за възнаграждения и пак да са на сметка.

Отговори
3 0
Батко

Батко

28.10.2020 | 10:13

Ами крайно време е да изчезнат отворените офиси. Всеки да си има офис и така, все пак сме в Корона реалност ;)

Отговори
0 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?