49

Вижте в кой български град панелка струва 90 000 евро

Тристайните панелки в Бургас стигнаха цени от 90 000 евро, даже и отгоре, зависи дали блокът е саниран или не. В комплексите предлагащите имоти се движат приблизително около тази цена. Въпреки очакванията за успокояване на пазара и тръгване на цените надолу, засега това не е факт. Причината е, че няма предлагане, а търсенето остава голямо, коментираха бургаски брокери, съобщава "Труд". 

Предложения за тристайно панелно жилище под 80 000 евро има в момента само за "Меден рудник". Справка показва, че предложенията за най-бързо развиващия се "Славейков" например, за тристайни са само осем, като започват от 95 000 евро и стигат до 155 400 евро за 80 квадрата, супер лукс обзаведен с висок клас мебели и готов за нанасяне.

Цените при двустайните също са непроменени, даже летят нагоре. Двустайни след тотален луксозен ремонт гонят вече сто хиляди евро.  

Предпочитаните от купувачите комплекси са "Братя Миладинови", "Славейков", "Зорница" и "Изгрев".  

В центъра, старата тухла, примерно четиристаен  апартамент вече гони 140 000 евро.
Купувачите са основно млади хора, с кредити, и търсещи жилища за инвестици. Има бургазлии, има и от околните по- малки градове - Ямбол, Сливен, Елхово. Кандидати за жилище в Бургас има и от по големи градове но те търсят по луксозни имоти.

Забелязва се известно изчакване на пазара, смятат брокерите. Купувачите, които нямат спешна нужда са склонни да си дадат време и се надяват на промяна в цените. Освен това, вероятно има притеснение от вдигане на лихвите по кредитите, както и от инфлацията, поради която животът става все по- скъп.
Продавачи, които не са притиснати финансово пък, не обявяват излишните си имоти, защото са сигурни, че цените ще станат още по- високи. 

Причина за липсата на предложения е и тази, че наемите в Бургас скочиха рязко, така че собствениците предпочитат да отдават под наем, вместо да продават. 

Ако преди няколко години, цената на двустайна квартира в широк център /без да е в близост до морето/, бе едва 300 лева, сега е 550- 800 лева., има обяви и за по 500- 600 евро за 55- 75 квадрата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Наблюдател

Наблюдател

13.02.2023 | 15:33

"Джурналята" не правят разлика между струва и продажна цена! На един артикул, може да му сложиш всякаква цена, но можеш да го продадеш в зависимост от търсенето и предлагането: колко струва леда на Антарктида и в Сахара по падне?!

Отговори
9 0
Rusenec

Rusenec

13.02.2023 | 12:42

Помислих, че ще е Русе, но явно имало места по света и с по-скъпи имоти от Русе. Изненадан съм... :D

Отговори
3 1
Ивайло Димитров

Ивайло Димитров

12.02.2023 | 22:01

Ако този апартамент за 155400 е супер лукс, здраве му кажи. С алуминиеви врати, някакъв ламинат, пластмасова ревизия в банята сложена в нищото......

Отговори
7 0
Уважаема редакция,

Уважаема редакция,

10.02.2023 | 13:06

ако сме живи: вие списващите и аз след още 100 години, то ще станем свидетели на феномен: панелките грозни и груби, сиви и безлични, ще надживеят "новото" строителство!!! Аз лично ще запазя в моя личен архив видеа, заснели как се налива бетон в наши дни в носещи колони на обект до моя блок! Не знам защо всички по веригата за контрол на строителството си затварят очите за нарушенията, но тези нарушения рано или късно ще излезнат наяве!!! Че и регистри има КОЯ фирма кой обект е строила и кой й бил строителният й надзорник!

Отговори
22 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?