44

Вертикално селище ще краси албанската столица

Hora Vertikale скоро ще бъде новата голяма атракция на Тирана. Проектът подрежда седем вида кубове, всеки от които е с височина седем етажа и ясна визуална идентичност, вдъхновена от елементи на града и селото. Различното е, че структурите са разположени вертикално, заобиколени от нов парк и разнообразна гама от удобства, пише detaili.bg.

Идеята е селището да се превърне в забележителност, интегрирана в сложната градска тъкан, тъй като образът ѝ е абстрактно отражение на динамичния характер на албанската столица. Проектът, разработен от Hora Vertikale, в сътрудничество с местните архитекти от Artech, е получил разрешение, а строителството се очаква да започне в началото на пролетта. Леко разхвърляната композиция на кубовете придава динамичен и закачлив образ на ансамбъла.

Височината е съобразена със средната за повечето сгради в Тирана. Проектът показва многообразието на града, като същевременно предлага визуално ангажиращ образ, гледан от разстояние или отблизо. Hora Vertikale е с наземна площ от 55 000 кв. м и височина от 140 м.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?