Вдигат пет жилищни секции в „Беломорски”

Търсили сме едно по-различно обитаване, а не мастодонти от бетон, където живеят по 200-300 семейства, твърдят инвеститорите

Бъдещето на Пловдив е да стане хомогенен град, без земеделски земи. Затова урбанизирането на земеделските територии, попадащи в землището на града, е задача №1 с актуализацията на Общия устройствен план. Когато е готов документът, всеки собственик на земеделска земя ще може да сменя статута. Идеята е всички земеделски земи на юг и запад да се превърнат в нови квартали с регулация на застрояването, обособяване на зелени зони и паркинги, културна и образователна инфраструктура.  

Това е бъдещето за покрайнините на Пловдив - такива са кварталите „Остромила", „Беломорски", „Терзиите", „Гуджуците”, „Прослав" и „Коматево". Стига да се спази едно важно изискване - строителството да е само нискоетажно, до 10 метра и със задължителното 40% озеленяване.

Пет средноетажни блокчета са в строеж в обособен квартал между бул. “Ал. Стамболийски” и кв. „Беломорски”. Жилищният комплекс се нарича „Южен парк”, а зад инвестицията стои фирма “Маи Инвест”, в лицето на Методи Рашков, Асен Вежалиев и Илко Рожевски.  

„Първата сграда е на акт 14 - с готови дограми, работим по инсталациите. Вторият блок е завършен на груб строеж, чакаме строително разрешение за сграда 4 и 5”, уточни за „Марица” единият от инвеститорите Илко Рожевски.

Блокчетата са 5-6-етажни, те имат обособено дворче, с тревна площ. „Търсили сме едно по-различно обитаване, а не това, което масово се строи в момента -мастодонти от бетон, където живеят по 200-300 семейства. Това е ужасно като стандарт на обитаване”, твърди Рожевски. „Ние се ангажираме не само с изграждането на една сграда като инвестиция и строеж, а с целия процес, съпътстващ това начинание, в това число и 

превръщането на всеки отделен апартамент в уютен и желан дом.

Стремим се да изберем подходяща локация за всеки наш проект, като държим изключително много на съчетанието между тихите и спокойни места, които същевременно предоставят бърз и лесен достъп до центъра на града”, допълват от компанията. Всяка сграда е разчетена така, че да разполага със 17 до 40 жилища. Паркирането е решено на 100%, ще имаме 5000 кв. м подземно паркиране с рампи, твърдят инвеститорите. Отделно на надземно ниво се планират още паркоместа и гаражи.

Локацията е точно между бул. „Ал. Стамболийски” и кв. „Беломорски”. В бъдеще от общината са планирали разширение на улицата пред комплекса, която на практика го свързва с обръщалото в кв. „Беломорски”. 


Инвеститорът Методи Рашков: Пловдив може да се развие добре на юг  

„В момента има много голям интерес към терените в „Южен”, проблемът е, че в района няма изградена инфраструктура. И това е задача №1 за общината, която първо трябва да изгради съответните улици - те са общински обекти и задължението е тяхно.

Тепърва предстои разрастването на „Южен”, Пловдив има големи шансове да се развие на юг. Ето защо на нас като инвеститори ни е необходима тази инфраструктура, интересува ни и перспективата да се реализира проектът за Южния обходен колектор.

Искам да дам за пример модела, по който бе изграден кварталът зад Мол Пловдив - терените там станаха много атрактивни. В тях има всичко необходимо, инвеститорът идва и започва да строи.” 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?