2374

В Пловдив е модерно да живееш близо до vibe

Всяка европейска държава има различна концепция по въпроса що е то луксозен дом. Някои държави се фокусират върху архитектурата, други казват, че определяща е локацията. За едни луксозен дом означава нова високотехнологична сграда, за други - старинен ретро имот, това показва анализ на международна компания за недвижими имоти.

Какво мислят по въпроса пловдивчани

„Възприятието за луксозни жилища в България не е по-различно от това на европееца, що се отнася до големина на жилището, простор, разпределение, локация, инфраструктура. Всеки иска да живее близо до места за забавления, паркове, спорт и възстановяване, болници, детски градини, супермаркети, университети. Естествено, не може всичко да го има на една крачка разстояние, но на прилично пешеходно разстояние, с достъп за кола - може“, коментира финансовият анализатор Мирослав Стефанов.

Как искат да живеят хората под тепетата

За Пловдив е характерно да си близо до vibe, т.е. мястото, където е модерно хората да се събират и забавляват. Като „Капана“! Именно тази нагласа провокира предприемачите да залагат на ексклузивни бутикови жилища в идеалния център на града - (Централна поща) в близост до Главната и всички горещи събития и сцени, като същевременно на пешеходно разстояние има университет, училища, детски градини, търговски центрове, топресторанти.

Кои са добрите примери  

Единият е Trivium centre, сградата, която се строи на мястото на култовия в миналото ресторант "Греми". „Тя е проектирана в унисон с архитектурното наследство на Пловдив (изцяло с каменни фасади). В завършен вид сградата ще отговаря на най-добрите стандарти за следващите няколко десетилетия - енергийно ефективни индивидуални термопомпи за отопление, охлаждане, подгряване на общи части около сградата и терасите, най-висок клас дограма и асансьори, подготовки за станции за елколи за всяко паркомясто“, обясни Стефанов. И допълва, че паркомястото определено винаги е признак за по-висока степен на лукс в едно жилище. "Имали сме клиенти, които казват, че престижът на сградата, гледката и допълнителните услуги също обусловят избора им. Затова днес на пазара набира популярност още една услуга - консиерж на разположение на живеещите, който организира допълнителни услуги за живеещите, като приемане на пратки, химическо чистене, почистване на апартаментите и различни event management“.

Вторият пример, който също ще следим как се развива във времето, е елитната „Панорама Премиум“, която предприемачът Тунджай Гюлер строи точно до Пешеходния мост. „Вече напредва строежът, след като положихме основите. Амбициите ни са и през 2022-ра и 2023-та да накараме пловдивчани да говорят с респект за тази бутикова сграда. За целта ще им предложим качество и стил на строителство, които досега не са били постигани на пазара под тепетата“, коментира Тунджай Гюлер пред "Марица".

Чехите искат големи стъклени витрини, румънците - зелен парк до дома 

Според анализ на международна компания за недвижими имоти луксозното жилище в Чехия е съвкупност от архитектура, мода, дизайн, технологии, пространство и локация. Фасадите примерно са с големи остъклени площи, използва се екзотична дървесина, мрамор, месинг и други скъпи материали, както и изчистени геометрични форми.

Луксът в Румъния пък означава имотът да е в естествена среда, т. е. кварталът, който са избрали, да има много зелени площи и да не е презастроен. Поляците пък предпочитат „винтидж” жилища - освен че са с уникална визия, те имат големи тераси с красиви панорамни гледки към града, паркове или културни паметници.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
dimitar

dimitar

22.08.2022 | 14:11

Услуги за селскостопански и индустриални инвестиции Нашата финансова институция има за цел да подпомага финансово фермерите, като им предоставя финансиране. офертите са налични от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години. Свържете се по имейл. [email protected]

Отговори
0 1
Ала Бала

Ала Бала

17.08.2022 | 16:03

В Пловдив е модерно да живееш изън града..... в близките села... на спокойствие !

Отговори
11 2
умен, млад и красив джендър

умен, млад и красив джендър

17.08.2022 | 13:49

То и да си пъхате отзад паунови пера е модерно!

Отговори
3 2
Монделло

Монделло

17.08.2022 | 11:03

То един "vibe" :))) Голям смях

Отговори
16 0
Конструктор

Конструктор

17.08.2022 | 10:44

Кутийки на цена 2500е/м2 на зелено.....17-18 м2 хол.... ??? Това е новото модерно...

Отговори
21 2
Еее, ама пък близо до център, до

Еее, ама пък близо до център, до

20.08.2022 | 18:59

заведения, химическо чистене до вратата ти, евентуално и експресно къпане в случай на нужда могат да ти направят. Услуги всякакви и затова ще се наложи да си затваряме сетивата за квадратурата. Изобщо този материал е... нещо много непохватно направен. Моля ви, постарайте се повече за да ни убедите, че интервюираните казват истината. Иначе им правите лоша, много лоша услуга!

Отговори
0 0
Арх

Арх

17.08.2022 | 10:13

На първата картинка - нещо оригинално. Бароков авангардизъм или на уличен език - манджа с грозде.

Отговори
13 2
Или пък "Извънземна футуристика"

Или пък "Извънземна футуристика"

20.08.2022 | 19:05

в стил "Грозното привлича". разбрахме какво харесват чехи, поляци, румънци, земни, извънземни, идиоти, полиглоти, естети... Обаче само НЕ разбрахме КОГА ще спре това презастрояване на града и кой носи отговорността за това безумие!?

Отговори
0 0
въй

въй

17.08.2022 | 09:09

а ние искаме гета ! Томов плаза, Оазиси, Гербери, Пимк-ове......

Отговори
17 2
Тихичко! Че тотев както има намерение

Тихичко! Че тотев както има намерение

20.08.2022 | 19:07

да се завърне, току виж те чул и реши да ти изпълни желанието! Внимавай какво си пожелаваш!

Отговори
0 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

17.08.2022 | 09:08

БРАВО на ВАС ГРАД ПЛОВДИВ

Отговори
11 4

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?