Следвайте ни

Тунджай Гюлер, президент на "Герт груп": Ще се нароят измамници с оферти менте

viber icon

„Несъмнено има ръст на цените на строителните материали - желязо, изолации, замазки, и това неминуемо ще рефлектира върху крайните цени на жилищата. Задава се много сериозен тест за бранша. Конкретно в Пловдив средната цена на квадратен метър до две години ще е сериозно коригирана нагоре. Разбира се, това ще рефлектира и върху качеството - сериозните играчи в бранша ще поддържат диалог, основан на доверие с клиентите. Неприятната новина за купувачите  е, че ще се появят фалшиви оферти“, коментира Тунджай Гюлер, президент на строителна компания „Герт груп“.

Компанията строи в момента пет жилищни комплекса в Пловдив и  е осигурила голямата част от необходимите материали за изграждането им. Заради естеството на работа ще се наложат допълнителни покупки, но Тунджай Гюлер е категоричен, че няма да позволят клиентите им да бъдат неприятно изненадани от възходящите тенденции.

„Цената на желязото излетя от 90 ст./кг до 1,50 лв., сега се нормализира към 1,25 лв. Петролът се вдига, трудът също, има недостиг на читави строителни бригади в страната. След 2 години средната цена на жилищна площ в Пловдив ще е 1000 евро на кв. м. Съветът ми към бъдещите новодомци е да си отварят очите, защото ще се нароят измамници с менте цени, които на по-късен етап ще излязат „солени“, прогнозира строителният предприемач.

Относно вноса на строителни работници от Турция в България в последните месеци бизнесменът уточнява: „В Турция също има бум на строителството. Добрите майстори и бригади са ангажирани. За добрите в бранша няма проблем. Затова и тук трябва внимателен подход - некачествена бригада с лоши материали в търсене на дъмпингова цена е възможно най-лошата комбинация“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?