44
Следвайте ни

Търсят се логистични площи от 100 до 500 кв. м

viber icon

”Предприятие за аптечно оборудване” на “Ейч Ритейл Аутомейшън България” в Куклен взе специалната награда в раздел “Производствени сгради” в конкурса "Сграда на годината 2021“. Организира го Градът Медиа Груп под патронажа на МРРБ, с подкрепата на индустрията и браншови организации.

Сградата е единственият отличен проект от Пловдив за миналата 2021 година. Проектира я “Архитектурно дизайнерско студио” на арх. Георги Стоянов, изпълнител е “Бараж Груп”. Конструктори са инж. Борис Алексиев и инж. Тенчо Терзиев от БТ Дизайн.

През 2021-ва пазарът на индустриални площи в страната се разви в условията на преобладаваща несигурност. Бизнесът е неустойчив и нови покупки не се правят на всяка цена. Според Симеон Митев - собственик на мрежата "БГ склад", по-скоро се търсят обезценени собствености.

В страната има свободни пари за промишлени и логистични имоти, но покупките не се правят на всяка цена. Търсят се основно обезценени собствености. Постоянното търсене се фокусира около площи от 100 до 500 кв. м. За страната основни цени за наем са 2-3.5 евро на кв. м. На този фон наемите остават по-търсена опция в сравнение с покупките, понеже позволяват повече гъвкавост в това несигурно време. Най-активни на пазара на индустриални имоти в последно време са производителите и дистрибуторите на фармацевтични, медицински, козметични и хранителни продукти.  Желание за разширяване имат също компаниите за логистични услуги и интернет магазините.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?