Следвайте ни

Тайните на архитектурата: Защо пространството в дневната трябва да е високо

Отговорът идва от нова книга-албум на пловдивчанина Климент Иванов

viber icon

„Високото пространство в дневната при къщите“ е първата книга на пловдивския архитект Климент Иванов, който от години проектира и преподава в столицата.

„Книгата ми излезе от печат преди броени дни и в нея изследвам най-интересното пространство в жилищните сгради - това с височина, по-голяма от един етаж. Тя е насочена към професионалистите и студентите, но също и към всички хора, които искат да имат нестандартно и впечатляващо жилище. Всъщност, ние, проектантите, работим именно за тях”, каза архитектът. Четивото вече се предлага в книжарницата на НБУ и големите книжарници в страната. Книгата е резултатът от 20-годишни проучвания и практика на автора ѝ. Той я написва за година и половина. „Последните месеци бяха най-трудните - писането не е призванието на един архитект, но смятам, че след всичкия труд се получи един добър продукт!"  - разказа Климент.

В началото на т.г. сградата на „Калистратов груп“, построена по негов проект, пък е сред номинациите за престижната награда зa cъвpeмeннa apxитeктypa Міеѕ vаn dеr Rоhе Аwаrd. Конкурсът се организира от Fundació Mies van der Rohe Barcelona. Eвpoпeйcкитe нaгpaди имaт за цел дa пoпyляpизиpaт кaчecтвeнaтa eвpoпeйcкa apxитeктypa и дa пoдчepтaят poлятa ѝ в oбщaтa eвpoпeйcкa кyлтypa.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?