44

Световни архитекти се вихрят в Пловдив

Правят дизайна на нов култов хотел под тепетата, който ще е под бранда МGallery на Accor

Световноизвестното архитектурно студио SundukovySisters S+S дойде в Пловдив, за да проектира интериора на най-новия хотел - The Emporium Plovdiv-MGallery. Той е първият от премиум колекцията на бранда МGallery на Accor, а архитектите са носител на титлата „Дизайнер на годината“ 2018, присъдена от TheGold Key Awards, Ню Йорк. 

Гордеем се да бъдем първото "съкровище" в България на едно от най-добрите архитектурни студиа в света - Sundukovy Sisters - Design&Architecture Studio! ​-казват от екипа. Бутиковият петзвезден хотел The Emporium Plovdiv-MGallery с инвеститор Бойко Качулев е разположен във възродената „Евмолпия" - сграда с интересно минало. В дизайна на хотела са запазени оригиналните черти на сградата, допълващи се с акценти от културното ни наследство. 

За своя обект в Пловдив архитектите избират дизайн, който напомня формата на древен форум - място, където модерността, първокласното обслужване и интелигентните технологии се срещат. „Поставихме библиотеката в лоби бара, за да препратим към древната епоха на Пловдив, когато жителите се събирали в градската библиотека за четене и обществени дискусии. Уютното време с книга и чаша вино или чат на бара зависи от гостите, тъй като ние изработихме този удобен интериор с достатъчно възможности за социализация, както и за релаксация и размисъл. Топлите нюанси, текстури и материали поддържат меката атмосфера“, обясняват от екипа. 

Изтънченият лукс на бранда MGallery се подчертава от умело съчетаните в модерна интерпретация съвременни материали, характерни за сградата елементи и разпознаваеми архитектурни мотиви от древността: груб фон, съчетан с месингови акценти, декоративна артмазилка, елегантни златни лампи, естествено дърво и абстрактни картини, изпъкващи в атмосферата на индустриален минимализъм.

Брандът хотели MGallery управлява уникални обекти по целия свят - една емблематична колекция от бутикови хотели: хотел MolitorParis, INK HotelAmsterdam, хотел SantaTeresa в Рио де Жанейро, хотел LindrumMelbourne в Австралия, MuseBangkokLangsuan в Тайланд и HoteldesArtsSaigon във Виетнам. Всеки проект MGallery разказва история, вдъхновена от миналото или дестинацията. Хотелската колекция е част от Accor, водещата световна хотелиерска група, наброяваща над 5300 обекта в повече от 110 страни, и бранд, който е част от ALL - AccorLiveLimitless - лоялна програма, която дава достъп до различни награди, услуги и преживявания. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?