49

Строителят Иван Пашов с нови инвестиции в зеления „Западен”

Първа копка за „Ивон Резиденс" 7 и 8 , предприемачът е оптимист за пазара на жилища

През 2022 година  Иван Пашов разширява инвестицията си в кв. „Западен” с още 10 декара. Плановете му са да построи в тях още десет кооперации от амбициозния си проект, наречен „Ивон Резиденс” – комплекси от затворен тип, където е помислено за всички удобства на обитателите. 

В два последователни дни младият предприемач Иван Пашов направи първа копка на „Ивон Резиденс” 7 и „Ивон Резиденс”8 . Двете бутикови сгради ще добавят още 50 жилища в микроквартала, който е на път да се превърне в перлата в жилищното обитаване в кв. „Западен”. На събитието присъстваха много бизнесмени и приятели на Иван Пашов, както и сплотеното семейство на предприемача.

2022-а е трудна, но няма да ни откаже да строим! 

„Започваме още две нови кооперация  - блок 7 и 8 – в едно трудно за строителството време. Доминото в цените на материалите премина през целия сектор и много от предприемачите се лутат за своето бъдеще. Цените на желязо, изолации и дограми се променят всеки ден и ние, предприемачите сме поставени в ситуация да предоговаряме всеки ден условията с нашите доставчици”, обясни за „Марица” Иван Пашов. Скокът в цените на строителните материали е

сериозно предизвикателство за пазара.

Той влияе и на цените на апартаментите в „Ивон резиденс” – сега те се движат в диапазона 870-900 евро/ кв. м. „Т.е. поскъпването е средно по 30-50 евро/ кв. м, но незавасимо от това продължавам да продавам на зелено”, обясни за „Марица” Иван Пашов.  

Въпреки това обаче за него работата не спира.

Интересът от страна на купувачите също е налице.

„Вниманието на клиентите обаче все повече се фокусира върху предприемачи с доказано име, строители, които вдъхват доверие. Старая се да съм коректен, когато си поставя срокове и гарантирам работата ми да е качествена”, допълни младият предприемач.

Припомняме, че строителният бос вдига цял

микроквартал със собствен парк и малък параклис 

„Ивон Резиденс” 7 и 8 са поредните сграда в него. Иван Пашов работи по проекта от три години със своята бързо развиваща се компания „Пашов Билдинг Строй“. „В „Ивон Резиденс“ 7 и 8 отново ще заложим на модерното и качествено строителство с внимание към детайла. За да осигурим най-доброто качество на живот планираме да развием  около сградите голям парк от 5 декара, с детски кът, фонтани, алеи, открит фитнес, беседки и параклис Така клиентите ни ще живеят на място, което им дава възможност за активна почивка сред зеленина, спокойствие и гледка към Родопите“, обещава Иван Пашов.

Инвестиция от 10 милиона евро 

На толкова се изчислява вложението в цялостния проект на Пашов. В завършен вид комплексът ще разполага с над 300 апартамента в 10 сгради, плюс търговски площи, сладкарници, хранителни магазини, фризьорски салони. Локацията е между ул. „Белица" и бул. „Пещерско шосе" на гърба на комплекс "Оазис 1". До новия квартал води напълно нов път, който предприемачът-строител изгради така, че той да е с директна връзка до бул. „Пещерско шосе“.

 

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Ходим, гледаме и си харесваме

Ходим, гледаме и си харесваме

02.05.2022 | 15:52

Да не би само той да строи, всички фирми си строят - независимо от времето. Има богат избор на жилища.

Отговори
8 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?