44

Строителни оскари заминаха за Пловдив

Жилищни и обществени проекти отличени на LUXURY Property AWARDS 2023

Многоетажният паркинг с хеликоптерна площадка на УМБАЛ „Св. Георги“ грабна строителен Оскар на церемонията по XIII издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2023. Наградата бе връчена на председателя на съвета на директорите на лечебното заведение доц. д-р Иван Соколов.

Церемонията се проведе в хотел Hyatt Regency Sofia. Организатор на събитието е международната платформа за сътрудничество Global Leaders. Експертното жури присъди на пловдивската болница приза „Най-добър проект с обществено значение 2023“. Дизайнът на хеликоптерни площадки става все по-популярен в последните години. УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив следва тази тенденция, като започна изграждането на съоръжението върху паркинг. Тя е с директен коридор (естакада) за бърза връзка към Спешно отделение и е проектирана така, че да приема едни от най-високите класове хеликоптери.

Наградените тази година с организаторите Патриция Кирилова и Дони Георгиев.

Още няколко атрактивни пловдивски проекта бяха отличени на форума, на който инвеститори, архитекти и агенции за имоти представиха най-доброто от своето портфолио в конкурса Luxury Property Awards 2023. Сред тях е инвеститорът Велизар Димитров, отличен за проекта си „Bella Homes“ в категория "Еднофамилни жилищни сгради". Като луксозен жилищен проект с награда си тръгна SP Residence, а най-добрият луксозен жилищен бутиков комплекс е STAR RESIDENCE.

В категория „Луксозен СПА комплекс“ наградата отиде при Kashmir Wellness & Spa Hotel, Велинград. Петзвездният „Кашмир” е поредната перла в портфолиото на пловдивския строителен предприемач и хотелиер Христо Томов, известен под тепетата с мащабните си жилищни проекти: „Райски кът 1" в кв. "Смирненски", комплекс „Томов плаза" с над 550 жилища, „Корона", който е приключен през 2018 г. Томов управлява в съдружие и „Arte Spa & Park Hotel”, който отвори врати през 2017 г. - отново във Велинград

Хеликоптерната площадка е проектирана така, че да приема едни от най-високите класове хеликоптери.

Община „Родопи“ също взе отличие 

Община "Родопи" също се нареди сред отличниците в XIII издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2023. Кметът Павел Михайлов получи приза в категория "Малка община с принос в благоустройството".

Столичният кмет Йорданка Фандъкова каза от сцената на церемонията, че започва изграждането на нова метростанция в квартал "Обеля". "Благодаря, че поощрявате хората, които градят красота, и благодаря за високата оценка чрез тази красива статуетка, която давате на целия екип на Столична община. Искам да благодаря и на главния архитект на София - арх. Здравко Здравков, който тази вечер също е тук с мен. Сред гостите в залата виждам и много наши партньори, с които работим от години за развитието на столицата, и се надявам традицията да се надгражда към по-добро в града ни да продължи", заяви Фандъкова. 

"Столична община е безспорен лидер в годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн с мащабните реализирани проекти, които промениха начина на живот за всички жители на града", каза Патриция Кирилова, журналист, пиар и член на Global Leaders. Заедно с двукратния носител на наградата "Икар" Симеон Владов тя бе водеща церемонията.

Проектът "Bella Homes“ е дело на архитекитте Едвард Христов и Антония Христова.

Сред гостите на галавечерта бяха партньорите на събитието, които връчваха златните статуетки - Цветан Симеонов, председател на УС на БТПП, проф. Борислав Борисов -зам.-председател на Камарата на архитектите в България (КАБ), инж. Илиян Терзиев - председател на УС Камара на строителите в България, инж. Георги Григоров - председател на Национална строителна федерация (НСФ), Васка Пенкова - собственик на агенция за сигурност "Скорпио" и член на Камарата на строителите, Ваня Петрова - президент на Zonta Club София, бизнес дамата Биляна Тончева, дизайнерката Гергана Апостолова, собственик на "Киара Фешън", адвокат Христо Расташки и медийни партньори.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?