Следвайте ни

Стратегията „Грийн Плейс“ взриви пазара - луксозни жилища на атрактивни цени

Агенцията за недвижими имоти „Гаранти“ разполага с най-богатото портфолио в Пловдив от качествени имоти за продажба и наем

Лятото на 2019-а бележи небивало от години насам раздвижване на пазара за имоти в Пловдив. Търсенето и предлагането расте, особено при наличието на качествени обекти на атрактивни цени, коментират от водещата в бранша агенция за недвижими имоти „Гаранти“. Данните на НСИ за второто тримесечие показват, че новопостроените сгради са се увеличи с 10,5%, сравнено със същия период на 2018 г.

През първото полугодие в страната са въведени в експлоатация 632 сгради или с 60 повече от това през 2018-а, като само в Пловдив в експлоатация са пуснати 63 обекта до второто тримесечие на годината, сочи статистиката на НСИ.

Основна причина за оживлението в сектора е бързото развитие на Пловдив и региона като индустриален център на България. Базирането на нови заводи и логистични центрове в региона изисква и нови жилищни пространства и офиси. Нещата са свързани, освен че е добро вложение, жилище или офис в елитен комплекс повишава качеството на живота, коментират от „Гаранти“. И дават пример с новия жилищeн комплес "Гpийн Πлeйc" (Grееn Рlасе) в Πлoвдив, който е еталон за мoдepнa apxитeĸтypa и виcoĸ cтaндapт нa oбитaвaнe, пocтигнaти c виcoĸoĸaчecтвeни и инoвaтивни cтpoитeлни мaтepиaли, обясняват инвеститорите от двете водещи строителни компании Ивaн Гyшĸoв, yпpaвитeл нa "Πoдeм" EOOД и Cтaйĸo Toдopoв, yпpaвитeл нa "Щpoм" EOOД.

"Гpийн Πлeйc" e paзпoлoжeн върху 7 дĸa в най-зелената част на Пловдив - дo Гpeбния ĸaнaл и парк „Отдих и култура“, освен това е на една пресечка от „Moл Πлoвдив“. Гледката от терасите, откъм северозападната част показва море от зеленина и целия парк край Гребния канал и стадион „Пловдив“. Oбщaтa paзгънaтa зacтpoeнa плoщ е нaд 30 000 ĸв. м.

Проектът на кoмплeĸса е дело на apx. Живa Bpaнчeвa и apx. Aнтoн Блaгoeв oт "Moдyc cтyдиo". Съcтoи се oт 6 жилищни ceĸции c двa дo четири aпapтaмeнтa нa eтaж. "Гpийн Πлeйc" e пъpвият oбeĸт в Пловдив, ĸoйтo oтгoвapя нaпълнo нa нoвoтo пaзapнo тъpceнe - пpocтopни и лyĸcoзнo изгpaдeни качествени жилищa. Разполага с подземен паркинг, с гаражни клетки за 150 коли, които се дават под наем. Има и 30 надземни гаража, които вече са продадени. Дворът между отделните секции е оформен като уютен парк с места за отдих.

В качеството на жилищата и на всички обекти в „Гpийн Πлeйc се убедиха и брокери от над 20 водещи агенции по недвижими имоти при обиколка в деня на отворените врати преди седмица. В строителството са използвани австрийски тухли - поротерм на фирма Wienerberger, външната мазилка е с топлоизолационна система Baumit. Прозорците са с немска дограма КВЕ 5-камерна със стъклопакет с мултифункционално стъкло модел 4 сезона. Покривът също е с немска хидроизолация Sikaplan 18, тавани и стени - гипсова мазилка на Кnauf. Стълбищното осветление - с лампи LED технология, които се задействат от датчици за движение, както и ръчно.

Ако все още не сте решили къде и в какво да инвестирате, или да наемете, в елитния комплекс има добър избор на апартаменти и помещения за офиси, при това в момента цените са изключително атрактивни, обяснява брокерът от „Гаранти“ Мария Кушлева. Всички секции, с изключение на строящите се С и Е, са с акт 16.

Справка към 7 август показва в модерния комплекс се дават под наем и са налични за продажба просторни апартаменти с две и три спални, както и мезонети.

В „Грийн Плейс“ предлагат и богат избор на помещения за бизнес, които са още в строеж. Клиентите могат да огледат офиси, спортен център, фризьорски салон, ателиета, бих казала, че това са най-изгодните цени в съотношение с високо качество, обяснява Мария Кушлева.

„Подем“ и „Щром“ в момента са компаниите, които притежават най-богатото портфолио от готови имоти за наем и разпродажба. Определено вече сме сред първите в рентиерския и в строителния бизнес в Пловдив, а с нас се работи добре, защото сме коректни в отношенията с контрагентите си, подчерта пред представителите на водещи брокерски агенции управителят на „Подем“ Иван Гушков.

Освен в елитния комплекс край Гребната база, предлагаме апартаменти под наем в Пловдив на ул. „Хъшовска“, обясняват от „Гаранти“. Ако сега хванете промоцията, може да наемете луксозно обзаведено жилище много изгодно.

Имотите са в нова кооперация, построена от „Подем“ преди три години. Строителството е първокачествено, а сградата е с много добра локация и със собствен паркинг, увериха се брокерите от водещи агенции за недвижими имоти при обиколка на място.

 

За повече информация и контакти:

089 4665093; 089 8657778; 032 94 66 88

[email protected]

 

 

Нов похват в Бизнес центъра на SPS: Ремонт на офиса по желание на клиента

 

Нова стратегия в сектора с наемите предлагат в Бизнес центъра на хотел SPS. Ремонт на офиса по желание и вкус на клиента – цвят на стените, настилката, всичко е въпрос на разговори. Издаваме обектите на нова боя, паркет и лед осветление, а за останали екстри се доплаща, коментира управителят на офисната част Росица Благоева.

Комплексът, който от около година е с нови собственици и мeниджмънт, обновява изцяло крилото с Бизнес центъра, а в момента 18 помещения се подготвят за нови наематели. Хотел SPS се намира на бул. „Освобождение“ №3, разполага с открит и закрит паркинг и е на възлово място – на 5 мин. от центъра на града. Към всички тези екстри можем да добавим, че наемите са изключително атрактивни.

Освен това таксата за общите площи е най-ниската в целия град, независимо от квадратурата, категорична е Благоева. За сравнение в други офис-центрове из града поддръжката на общите площи се формира на квадратен метър и често варира с десетки левове на месец, коментират брокери на имоти.

В SPS в момента могат да се наемат офиси от 16, 30, 32, 35, 42, 48 до 420 квдрата, минималният срок за договор е 1 година, обяснява Росица Благоева.

За наемателите откъм югоизточната страна имат допълнителна екстра – прозорците гледат към открития басейн, а това си е чист релакс по време на работа.

Много изгодно се предлага помещение от 160 м2 в партерния етаж на SPS. Става за детски център, бар, кафе, обяснява управителката на комплекса.

Изключително интересно е предложението за голям приземен склад от 420 квадрата, който разполага с две врати и може да се използва и да други цели. Ако клиентът поиска, бързо може да се преоборудва в офис, магазин или зала. Уверявам ви, по-изгодно в целия град няма да намерите, убедена е Росица Благоева.

 

За повече информация и контакти:

[email protected],  0877497088 Росица Благоева

 

 

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?