2374
Следвайте ни

СТР придоби сградата на „Вили Елбе“ до Пловдив

Доставчикът на автомобилни части става дългосрочен наемател, продължава да развива основната си дейност в зоната

viber icon

Сградата на германския доставчик на автомобилни части „Вили Елбе“ до Пловдив вече е в активите на водещата нидерландско-чешка компания CTP. Сделката е от август т.г. и предвижда продажба и обратно наемане на площите.

Това е първата стъпка на CTP към развитието на мрежа от индустриално-логистични паркове у нас. Нидерландско-чешката компания вече е финализирала две стратегически придобивания в България в рамките на двегодишен план на стойност 300 млн. евро за разширяване на присъствието си в страната ни, съобщава компанията на сайта си. Освен сделката до Пловдив в края на август е  придобила и новопостроен склад с площ от 31 200 кв. м заедно с офис сграда с площ от 4 хил. кв. м на Околовръстния път в София. И двете сгради са отдадени под наем дългосрочно на хърватската компания „Обрико“, която е един от големите дистрибутори и доставчици на логистични услуги у нас.

В момента CTP има поземлена банка от 470 000 кв. м в България на три места в София, с потенциал за изграждане на 225 000 кв. м от GLA. Планира и още придобивания на земя в други големи градове в страната.

 „Имаме група от 700 плюс международни клиенти, които правят бизнес в целия регион, и ние получаваме все повече и повече запитвания за България от тях. Също така, тъй като CTP е единственият институционален индустриален разработчик в страната, регистрираме силен интерес и от местни компании", коментира главният изпълнителен директор на CTP Ремон Вос. Според него развитието на компанията в София и Пловдив идеално се вписва във визията  за разработване на висококачествени CTP паркове, които са добре разположени, за да обслужват големи градски райони и стратегически логистични центрове. 

"Нашият план е да създадем нашата CTPark мрежа на стратегически места в цяла България", заяви още Ремон Вос.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?