44

Стартира изграждането на затворения комплекс „Тракия сити парк"

С питка хляб и вино собствениците на „Хъс“ братя Асенови и техния съдружник Симеон Пищалов (“Хъс естейт“) направиха първа копка на най-мащабния си проект до момента – „Тракия сити парк“. С внушителните 162 000 кв. м РЗП в композиция от 18 сгради – този мегапроект е един от най-мащабните в града и затова събитието събра на едно място кмета на ЖР „Тракия“ Костадин Димитров и кмета на „Западен“ Димитър Колев. Сред гостите бяха още собственикът на ПИМК Илиян Филипов, който също инвестира сериозно в жилищния сегмент, както и много партньори на бързо развиващата се компания „Хъс естейт“, техни колеги от строителния бранш и приятели. 

„Всеки наш комплекс се отличава от другия, а този, освен че е най-големият, ще разполага с внушителните 13 700 кв.м вътрешен озеленен двор, където ще има детски площадки, стрийт фитнес и зони за отдих - в сърцето на най-добре развития инфраструктурно квартал на Пловдив - ЖР „Тракия“, каза в анонс пред „Марица“ Симеон Пищалов, управител на „Хъс естейт“. 

„Тракия сити парк " е разгърнат във височина и представлява смела композиция от 18 блока, най-ниските от които 10-етажни, а най-високите - 18-етажни. В сърцевината им е развита покривна градина. Тя попада на нивото на втория етаж и е отворена единствено за обитателите на комплекса. Сутеренът под градината пък ще бъде развит като ритейл парк с голям покрит паркинг за клиенти.

От „Хъс естейт“ добавят, че близо две години са търсили подходящ парцел в квартал „Тракия ". Прецизни по отношение на локацията, инвеститорите виждат в този терен - между бул. „Освобождение" и ул. „Георги Данчов" - перфектното попадение. Разположен на четири улици, той е напълно подходящ да разгънат един по-мащабен план за застрояването му.

Комплексът попада в непосредствена близост с детски градини и ясли, училища, хранителни хипермаркети, търговски центрове и аква парк и е само на 2 минути от парк "Лаута". Локацията му е изключително лесна за достъп както с обществен транспорт, така и с лек автомобил.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
УМЕН

УМЕН

09.12.2022 | 20:46

Пазара на имоти ще се отсей рязко който има възможност ще си купи нов апартамент другите които не могат да си го позволят ще си останат в панелките на които скоро ще им мине гаранцията от 50-години после рязко ще поефтинеят и ще си останат там...

Отговори
1 1
Силно се надявам

Силно се надявам

03.12.2022 | 15:28

някой ден всички тези на снимките да ги настигне някакво провидение. Само си представете каква канализиционна система би издържала всичко това. От двете страни на Аква ленд-а тези огромни мастодонти ще бълват миязми. И ще мирише, и ще вони, но какво ги интересува кмета и всичката тази нескопосна сган.

Отговори
8 2
Олигарх

Олигарх

01.12.2022 | 19:40

Браво, момчета, успех! Само да добавя, че моят приятел Ангел Куков възнамерява да бута акваленда и да строи още една Олимпия. Така че няма да е в близост с аквапарк.

Отговори
10 1
Тракиец

Тракиец

01.12.2022 | 19:29

Идват избори за кметове,Нека пак да помислим дали трябва да се гласува за мутрата Коце-маца,и компанията от ГЕРБ,които презастроиха Пловдив и превърнаха булевардите в паркинги

Отговори
14 5
Imk

Imk

01.12.2022 | 17:45

За хората с липса на въображение си представете два оазиса един вурхи друг.

Отговори
18 0
Арх

Арх

30.11.2022 | 16:44

На това място трябваше да има нормални блокове и търговски и културен център. Години по-късно нещата се промениха, трябваше да се издигнат мол и някаккви жилищни небостъргачи. Това сега е най-гнусното, което можеше да се пробута. Показателите К-инт и плътност на максимум, секциите навързани една за друга, за да се заобиколи изискването за ослънчаване, някакъв мравуняк за безмозъчни купувачи, все едно няма други алтернативи. И е грозно при това. Но замислено и изпроектирано със хъс,

Отговори
29 1
Газобетон

Газобетон

30.11.2022 | 16:22

Поредни кутийки с вид на апартаменти

Отговори
26 1
Whatever

Whatever

01.12.2022 | 02:03

С какво са тези по добри от панелките на соца. По грозничко даже. Преди години имаше мутро барок. Сега мутро посредственост. Инвеститора да не е евреин от Бруклин а пък мутричките от снимките само за парлама

Отговори
21 1

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?