44
Следвайте ни

Спортното бижу под Младежкия посреща световни турнири

Тенис кортовете, обновени от група бизнесмени, са място за развитие на младите таланти на Пловдив

viber icon

Само за година и половина тенис кортовете в подножието на Младежкия хълм в Пловдив се превърнаха в истинско спортно бижу. Заслугата за промяната е на група пловдивски бизнесмени, привърженици на аристократичния спорт, които не жалят сили и средства, за да превърнат старите кортове в модерно съоръжение.

В  тенис клуб “Пловдив” вече имат опит с организирането на големи международни състезания. От откриването на комплекса в него се провеждат два международни турнира от календара на Тенис Европа за юноши и девойки до 16-годишна възраст и два турнира от веригата "Киндер" за момчета и момичета до 10 години.

Отделно в залата на Карловско шосе, разположена в базата на “Атаро Клима”, която е част от ТК "Пловдив", тази година се състоя републиканско първенство и две зимни отборни европейски първенства до 14 и 16 г., както и няколко лагера на национални отбори.

„Идеята за тенис кортовете на Младежкия хълм се зароди покрай любовта към спорта и убеждението, че за да се развиват младите таланти на България, трябва помощ от бизнеса. 

Всичко се получава, когато работим в една посока - спортните хора, бизнесът, общината и държавата”, казва Атанас Рогачев, един от двигателите на проекта. Той е собственик на „Атаро Клима“ - една от най-проспериращите български компании, която от години подкрепя спорта.

С проекта бизнесмените правят пълна реконструкция на кортовете и така вписват по уникален начин модерната спортна база в естествените дадености на Младежкия хълм. В комплекса са оформени алеи от павета, които са част от архитектурната традиция на Пловдив. Самите кортове и обслужващите помещения са в пълен унисон с естествената паркова среда наоколо. В базата има открита писта за загряване, като технологията, по която е изградено съоръжението, следва правилата на най-добрите клей кортове в Европа. „Така в базата може да се играе и след проливен дъжд. Това е възможно благодарение на новия дренаж и специално изградените отводнителни системи“, обясняват от екипа. В комплекса има съблекални, възстановителен център, фитнес зала, а също помещения за треньорите и специално оборудвана зала за провеждане на спортни конференции и семинари. По този начин комплексът отговаря на изискванията за домакинство на международни турнири от висок ранг. 

Инвеститорите са хора, които не пестят средства, за да направят най-доброто за спорта и за Пловдив 

Затова залагат и на ултрамодерно осветление, рядко използвано до момента дори в Европа. Изградена е осветителна система от най-висок клас за открити кортове.

Пловдив отдавна заслужи славата на спортната столица на България. Градът е дал на света цяла плеяда големи шампиони. Тенденцията от последните години обаче е далеч от добрите времена. В новия тенис комплекс на Младежкия хълм ситуацията е съвсем различна - инвеститорите влагат собствени средства, имат ясна цел и специалисти, които могат да управляват ефективно съоръжението. „Започнахме от нулата, всичко се изграждаше отново, все едно преди не е имало кортове на това място. Изградихме тази нова спортна база със съзнанието, че правим нещо значимо, което ще оставим след себе си, а комплексът ще се използва десетки години от всички пловдивчани, изкушени от спорта. Вярваме, че новата база е голяма крачка напред в развитието на тениса, който има огромни традиции в града. Наш дълг е те да бъдат продължени и надградени, за да имаме съвсем скоро тенисисти на световно ниво“, твърдят бизнесмените.

Фирмата „Атаро Клима“ е един от спонсорите в новата изложба от поредицата на ИК “Марица” и “Хермес медия” - “Пловдив през годините”, на тема „Архитектурата на модерния град”. 

 

 

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

световни столичани, все по-галактически . . .

световни столичани, все по-галактически . . .

11.11.2021 | 18:03

По време на Олимпиадата едни МЕНТЕ-световни гребци се събрали на Гребнио жабуняк ф Наше Село = = = докато виждахме, че са в Токио = = = ех, комплексари "столЕчане" . . . !!!

Отговори
1 0
Пенис-клуб на ЧАСТНИЦИ на обществена квадратура

Пенис-клуб на ЧАСТНИЦИ на обществена квадратура

10.11.2021 | 16:37

Чифлиците на частни лица и компании върху прашното махленско игрище в подножието на Джендем Тепе под менте-претекст "развитие" ("облагородяване" от благородници, боляри и мафиоти) представляват поредното ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ГЕРБаджийския РежимБоБоТРИ. Нито педя зеленина, нито керемида из свещените пловдивски тепета не може да се търпи. Прокуратурата да се събуди и се самосезира, не може само с незаконни гуменки да ни залъгва! ПЕНИС-КЛУБЪТ ЩОМ СЕ ЗАКЛЮЧВА ОТ ЧАСТНИК ЗНАЧИ Е КРАЖБА! ИДИ ДА СИ КУПИШ ПАРЦЕЛ В РЕГУЛИРАНИЯ ГРАД ПЪК ТОГАВА "ПООЩРЯВАЙ АРИСТОКРАТИЧНИЯ ПЕНИС-СПОРТ", МУТРО!

Отговори
4 0
Mимето

Mимето

10.11.2021 | 16:32

Тенисът не е аристократичен спорт след инвазията на сестри Уилямс а голяма перачница, направете безплатни тенис площадки РЕТАРДИ!!!

Отговори
5 0
Пенис-клуб на ЧАСТНИЦИ на обществена квадратура

Пенис-клуб на ЧАСТНИЦИ на обществена квадратура

10.11.2021 | 16:45

Даже не е "перачница" която легализира краденото. Това тук си е КРАЖБА неподправена, откровена и НАГЛА. Чифлици, със Сараи, съблекални, бани, кафета, масажьорни, еро-фит, бардаци . . . Да си купят РЕГУЛИРАН парцел вместо да заграбват мои / твои / наши площи от Тепето, Миме!

Отговори
4 0
Пенис-клуб на ЧАСТНИЦИ на обществена квадратура

Пенис-клуб на ЧАСТНИЦИ на обществена квадратура

11.11.2021 | 18:17

Прозрачните кроежи на тази поръчкова пропагандна "статия" от продажната подкупна Арнаудова е да се заграбят още повече пространства (към вече откраднатите квадратури) за многохилядни трибуни за "зрители" (? А? Колцина ша оцелеят дотогава, ама стадиони недостигат...) със съответните "одобства" и бардаци

Отговори
3 0
Пенис-клуб на ЧАСТНИЦИ на обществена квадратура

Пенис-клуб на ЧАСТНИЦИ на обществена квадратура

11.11.2021 | 22:04

А БългароСъветската *р*вославна секта Гундяева в схизма от изконната майчина византийска константинополска Вселенска Катедра = мутрополитът със злия поглед и ролекса Герголюб БАРЕТОВ (монашеско име няма, а кара с даденото му по рождение от татенцето бияч-БАРЕТА на БКП) = лесно ще прибави поредната незаконна сграда - "църква" от послушник арх. Ахрянов на послушника ЗИКО

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?