Следвайте ни

Сменяме джипито до края на месеца

Новините от Пазарджик и региона

viber icon
До края на месец декември здравноосигурените лица могат да сменят джипито си. Процедурата е следната.  Пациентите трябва да закупят или да разпечатат от интернет страницата на НЗОК формуляр за смяна. Той е поместен в секция „Вие питате”.Не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран за смяната от пациента. Това става по служебен път.

Пациентите  вписва своите лични данни във формуляра за смяна. В регистрационната форма се попълват и данните на предишния личен лекар, както и на неговата практика. От своя страна новоизбраният личен лекар попълва своите лични данни и данните на практиката, в която работи. Вписва се и датата, на която здравноосигуреното лице е направило новия си избор. 

Същите данни се нанасят и в  книжка на пациента. Тя остава за съхранение у пациента, а номерът й се вписва в Регистрационна форма за постоянен избор. Два пъти в годината, през месец юни и през месец декември, всяко здравноосигурено лице има право да смени избрания личен лекар с друг, сключил договор с НЗОК. Такава смяна може да се направи и извън определените за това месеци, ако обстоятелствата налагат това./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?