Следвайте ни

Село се самоизхранва и споделя колите си

viber icon

Почти самодостатъчно село - както от гледна точка на използванатаенергия, така и откъм храна, се строи край Копенхаген.Наречено „Град-градина Хелзинк“ („Helsinge Haveby“), то ще се намира напо-малко от час път от датската столица и в него ще има 700 къщи

.Трансформирайки традиционните земеделски полета в разнообразен миксот влажни зони, ливади, овощни градини и горско земеделие, новото градчеще позволи на бъдещите си обитатели да водят по-устойчив начин на живот спо-висока степен на самодостатъчност.

В същото време то ще предлагасъщите услуги, удобства и свобода като големия град.В проекта традиционните къщи са заменени от социални групи,интегрирани в естествения ландшафт на района. По-голямата част от земятае споделена между живущите, давайки възможност за по-голямопроизводство на местна, органична храна.

Концепцията за града-градина предполага всеки жител на това място даможе да прекрачи прага на дома си и да си набере плодове и зеленчуци отдвора. Така естествената и чиста храна е „интегрална услуга“ отдома, подобно на чешмяната вода. За транспорт се предвиждат споделениелектрически коли.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?