Следвайте ни

Sеcdoor строи втори завод край Пловдив

Вече е закупен терен от 7.5 дка в с. Царацово, община "Марица"

viber icon

Sеcdoor, първият и най-голям производител на секционни врати в България, планира изграждането на нов завод до Пловдив. Преди 20 години  братята Димитър Димитров и Стоян Трошев започват бизнеса си с внос на готови врати от Холандия. Още тогава те ситуират първото си производство в Пловдив.

Днес двамата предприемачи са на прага на нова инвестиция, заради нарастващия капацитет на производството и разширяващите се пазари в Азия на компанията. „С новия завод капацитетът на предприятието ни ще нарасне от близо 3000 врати годишно, както е в момента, до 7-10 хиляди врати”, каза за „Марица” Стоян Трошев, управляващ съдружник в Secdoor. По предварителни изчисления вложението ще достигне 3 млн. лева, а с реализацията на целия проект - 5 млн. лева.

Заводът ще се изгражда в с. Царацово, община "Марица", строителството му започва тази есен, уверяват от фирмата. В края на миналата година „СИД Ентърпрайз”, собственик на марката Secdoor, е закупила терен от 7.5 дка в община "Марица". Общата площ на предприятието ще бъде 4500 кв.м, в него ще се произвеждат различни видове секционни врати. Днес 70% от производството им е предназначено за индустрията, останалата са гаражни и портални врати за дома.

Основната част от продажбите на Secdoor са в България. Около 10 % обаче се изнасят за Близкия изток. Компанията сериозно е стъпила и на пазари като Казахстан, Туркменистан, Азербайджан, Катар, Дубай. Затова инвеститорите избират отново Пловдив за разрастването на бизнеса си.

”Градът е удобен за нас като транспортен коридор. Новият ни завод е само на 500 метра от магистралата, което е важно за експорта на продукцията ни към чуждите пазари”. Инвеститорите имат още един мотив при избора на локацията - работниците. ”Предимството е, че 99 % от служителите ни са от този регион - техният опит е ценен за нас. Напоследък все по-трудно намираме качествена работна ръка. В икономическите зони около Пловдив се появиха много нови заводи и това изчерпва наличните кадри”, уточни Стоян Трошев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай