Следвайте ни

Само на 2 км от митницата: Нов индустриален парк привлича бизнеса край Пловдив

Сегментът е атрактивен за чуждите инвеститори заради добре изградената си инфраструктура и бърз достъп

viber icon

Секторът на индустриални недвижими имоти бележи изненадващи темпове на развитие, поне до началото на пандемията с COVID-19. София заема около 50% от пазара, но веднага след нея се нарежда Пловдив с 25%.

Сегментът е атрактивен за чуждите инвеститори заради добре изградената си инфраструктура и бърз достъп. По същите причини подобни зони привличат и родните производители. Индустриалните паркове са подходяща локация и за формирането на клъстери, твърдят експерти по темата.

Пловдив ще привлича инвеститори с нова индустриална зона. В процес на изграждане е най-новата от тях - Логистично-индустриален парк "Родопи" - в землището на с. Белащица. Вече са приключили всички процедури по отчуждаването на необходимите терени, смяна на предназначението им и обособяването им в парцели за бизнес и индустрия, твърдят възложителите от „Родопи инвест груп“. 

Логистично-индустриален парк "Родопи" е в процес на строеж на околовръстен път Асеновград-Пловдив-Пазарджик и е с изключително бърз достъп до магистрален път, в землището на с. Белащица и на 2 км от Митница - Пловдив. В парка се продават парцели за строителство с различна квадратура. Парк "Родопи" предлага възможност за изграждане на различни видове производство и логистични бази. Той е с РЗП около 100 000 кв.м и се изгражда на няколко етапа като вместо терминали, в зависимост от желанията на инвеститорите, могат да се изградят различни видове производства. Основните предимства на Логистично-индустриален парк "Родопи" са, че паркът е високотехнологичен, бързооборотен и отговаря на европейските норми за този тип обекти. Терминалите разполагат с високо стелажиране и възможност за разделяне на по-малки клетки, като могат да се отдадат дори само два стелажа, обособени като модул.

Допълнителен плюс е, че Логистично-индустриален парк "Родопи" разполага със собствена инфраструктура: за целите на парка са направени сондажи, с които се обезпечава необходимостта от питейна вода, както и водата, необходима за покриване на промишлените нужди и противопожарен резерв. Паркът разполага и със собствен трафопост.

За контакти: 0885879882

 

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?