44

Рицари даряват обновена стая за игри за онкоболни малчугани

Инициативата набира средства за Детска клинична хематология и онкология и е на добри хора от командерия „Улпия“

Благородна кауза набира средства за ремонта на стаята за игри към Детска клинична хематология и онкология към УМБАЛ „Св. Георги“. Инициативата е на ентусиасти от командерия „Улпия“, които са част от Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим в Пловдив.

Ремонтът включва подмяна на врата, изграждане на окачен таван, шпакловане и боядисване на стени и таван, монтиране на ламинат. „За тези дейности сме осигурили финансиране и екип от доброволци за реализацията им. Също така планираме да подменим климатика, мултимедия, щори и да закупим мебели“, разказа пред „Марица“ Рангел Матански от екипа.

Стените на стаята за игра в подготовка да послужат за статив за бъдещите детски рисунки, които ще бъдат най-красивият завършек на ремонта.

Отделно коридорите в отделението ще бъдат освежени и изрисувани. „Вече работим с ентусиазъм за реализиране на описаните дейности и добавяме свежест по стените в коридорите на отделението. Плановете ни са да закупим също игли за вливки, които се използват при химиотерапия на децата“, уточняват от командерия „Улпия“.

Идеята е ремонтните дейности по стаята за игра да приключат в близките дни, когато се планира за финал, да се сглобят новите мебели в изцяло реновираната стая за игра.

В тази връзка вече е стартирала инициативата „Дари мебел“. В това добро дело се включва и екип на ИКЕА България - предвидените за закупуване мебели да бъдат съхранявани, доставени и сглобени безплатно от тях.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?