Следвайте ни

Ремонтират стадион „Шипка“ в Асеновград

viber icon

Община Асеновград планира ремонт на стадион „Шипка“. В момента намерението на местното ръководство е стадионът да бъде обновен и ремонтиран така, че да стане привлекателно място за спорт и за наблюдаване на футболни срещи. Той няма да бъде продаден, застроен или с променен статут, каза зам.-кметът инж. Стоян Димитров.

"Първата ни задача в момента е да назначим охрана на съоръжението, защото каквото и да направим, то няма да има смисъл, ако не се опазва впоследствие. Разговаряме и с футболния клуб, за да видим кои са техните приоритети. При всички положения трябва да се обновят трибуните и съблекалните,както и да се подобри състоянието на тревната площ".

„Желанието на общината е стадион „Шипка" да бъде запазен в пълната му цялост и да функционира именно като спортно съоръжение. Затова ще бъдат предприети мерки, за да може да се ползва по предназначение, доколкото е възможно", посочи Димитров. Той припомни, че през изминалия управленски мандат на настоящия кмет д-р Христо Грудев е извършен ремонт на пейките, санитарните възли, съблекалните за футболистите и още други дейности.

Освен това община Асеновград отпуска немалка сума на футболния клуб за поддръжка на съоръжението. През последните 8 години на територията на обекта са изградени 2 допълнителни съоръжения, които са по частна инвестиция - едното е футболно игрище, а другото - зала за тенис на корт. Категорично заявявам, че тази порочна практика ще бъде прекратена. На територията на стадион „Шипка" няма да се разрешава повече застрояване под каквато и да е форма", заяви заместник-кметът. 

Ремонтните дейности на стадион „Шипка" ще се извършат поетапно, в зависимост от ресурса на община Асеновград. 

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?