Следвайте ни

Мощна компания се зае с емблематична сграда в „Западен”

West Point ще бъде перлата в сърцето на най-зеления квартал на Пловдив

viber icon

Емблематична сграда ще бъде новата перла на пловдивския район „Западен". Стартът на довършителните дейности беше даден в присъствието на кмета на район „Западен" Димитър Колев.

West Point е комплексът, който ще бъде дом на близо 200 семейства. Сградата е закупена от Ангел Куков, чиито фирми имат сериозно портфолио на пазара на имоти. Компанията му изгради в последните години „Олимпия", “Олимпия Резидънс", „Олимпия Сити" и е собственик на хотел „Акваленд" и атракционите към него. „Идеята при проектирането беше да създадем атрактивен комплекс с обществени и жилищни функции", обясни инвеститорът.

Проектантът е „Про арх" - Пловдив, с архитект Едвард Христов. При проектирането е заложено на модерна визия, която да отличава сградата в архитектурно отношение. „Фасадите са решени с HPL плоскости, стъкло, керамика, мазилка, като върху остъклените фасади ще бъдат разположени видео рекламни екрани. Най-големият от тях ще бъде с размер 24/9 метра", заяви още инвеститорът на обекта.

Паркирането на комплекс West Point е осигурено от подземен паркинг на три нива за над 200 автомобила. Търговските площи са разположени на първо и второ ниво, като се водят преговори с партньори за откриването на търговска зона, фитнес, детски център и др.

Жилищните площи са решени в четири самостоятелни секции, като общият брой на апартаментите е 195. West Point разполага с едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти. Очаква се West Point да бъде завършен до две години, като в това време ще продължат да функционират известното West кафе, аптеката и казиното. „Интересът към новите апартаменти е от млади хора със стабилни доходи и около 30% от тях вече са запазени", твърди инвеститорът на West Point .

Телефон за информация: 0887 00 80 30 сайт www.olympia.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?