46

Ръчни рисунки във всяка стая - дизайнът на пловдивски хотел, отличен с приз

„Пловдив с неговата антична и артистична култура трябваше да отбележи своите контури и в интериора на хотела“, казват дизайнерите от „Крафтекдизайн“ за един от последните си проекти за Double Tree by Hilton. Авангардният дизайн спечели трето място в категория „Хотел“ в конкурса Dibla Design Awards 2022.

От „Крафтекдизайн“ залагат на цветни тонове в дамаски и корпусна мебел, стилови линии в метал и керамика. „Близостта до Стария град и централната локация на сградата вдигна много летвата в стилово и естетическо ниво. Проектът трябваше да се впише идеално с неговия модернизъм, но и да е естествено продължение на старите занаятчийски и живописни техники. Ръчни рисунки във всяка една стая, картини на истински майстори, керамика и фигури от антично време предават умело пулса на античността в неговото модерно значение“, казват от дизайнерския екип. Така Double Tree by Hilton днес е реализиран в отлична симбиоза между инвеститорското желание - градът да притежава хотел от такава величина, и всички изисквания, които брандът Hilton налага за всяка една нова сграда. Освен всички функции за 4-звезден градски хотел, сградата носи духа на съвременен Пловдив - известен като един от най-старите градове в света, минал през различни епохи и цивилизации, микс от различни култури и епохи

 За седма поредна година платформата dibla.com организира конкурса за интериорен дизайн Dibla Design Awards 2022. Дизайнът определя околната среда и изгражда бъдещето - в това са убедени организаторите на надпреварата. Наградите за интериорен и продуктов дизайн са истински символ на престиж и успех в бранша. Те се присъждат за най-високо ниво на компетентност и умения. Гарант за това е високоавторитетното международно жури, което определя победителите. Dibla Design Awards показват равнището на дизайна в страната ни.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Златка Иванова

Златка Иванова

29.08.2023 | 17:33

Прекрасно стоят "живи картини", в случая, в това пространство! Има един български художник, Вълчан Петров, който би донесъл много красота в тази белота и стил! Поканете него и неговия свят в багри, смисъл и уникалност!!!

Отговори
3 0
Дядо Йоцо

Дядо Йоцо

23.08.2023 | 16:39

Един от малкото хора в България които разбират от бизнес.Браво!!!

Отговори
3 1

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?