44

Пускат бързи търгове за зимно пътно поддържане

АПИ ще обяви търгове за зимно почистване по съкратена процедура. Така държавата няма да остане без пътно поддържане и ще подсигурим предстоящия сезон, обяви новият служебен регионален министър арх. Иван Шишков. Причината е, че действащите договори за текущ ремонт и поддържане, които включват и зимното, изтичат на 30 септември и след това не е ясно кой ще чисти пътищата.

Новият министър възложи в следващите дни на Агенция "Пътна инфраструктура" да изготви тръжната документация за обявяване на търгове само за зимно почистване по съкратена процедура. По думите на Шишков, това е въпрос на „национална сигурност“. На среща с представители на Камарата на строителите в България и на Българската браншова камара „Пътища" бяха дискутирани най-належащите проблеми пред бранша. Регионалният министър призова за отговорно поведение от страна на фирмите, така че в рамките на закона да бъде осигурено зимното поддържане през предстоящия сезон. Ще се опитаме заедно конструктивно да излезем от ситуацията, заяви Шишков.

Той обеща, че с екипа си ще продължи добрите практики на МРРБ - на предишния кабинет и на служебните кабинети. „Дори ще има надграждане. Надявам се да намерим в напреднал етап всички неща, за които говорихме преди седем месеца с г-н Караджов, и да продължим в конструктивна посока в бъдеще", каза още регионалният министър. Той бе категоричен, че със сигурност държавата няма да остане без пътно поддържане, но посочи, че му трябва време, за да се запознае в дълбочина с проблема, за да потърси най-правилното решение. Само че в МРРБ има и други важни приоритети, по които трябва да се работи на бързи обороти, посочи Шишков.

По време на двете служебни правителства миналата година арх. Шишков е съветник и заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Преди това е бил главен архитект на община Драгоман, както и на районите „Банкя“ и "Триадица" в Столична община. От 2007 до 2015 г. е експерт в Комисия по устройство на територията и жилищна политика към СОС.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?