Следвайте ни

Измамници тръгнаха на лов за балъци в мътните вода на кризата

viber icon

Пандемията от коронавирус е свила с почти 90% пазара на индустриални имоти, огледи на складове почти няма, а запитванията на клиентите за индустриални площи са в точката на замръзване - това сочат последните данни на платформата БГСклад. Пазарът на индустриални имоти щеше да се охлади и без COVID-19, обаче твърди Атанас Ласков, пловдивският представител на БГСклад. Според Ласков в момента е важно купувачите да не правят неразумни или рискови ходове, ако не се налага. И допълва, че трябва да внимават как управляват капитала си, защото в извънредни ситуации се появяват много имотни мародери, които очакват да изкупят почти на безценица атрактивни активи.

Каква е ситуацията в Пазарджик?

„90% от активността е от клиенти, които развиват бизнеса с хранителни стоки, като интересът им е насочен предимно към наемане, а не покупка“, каза Стоян Фингаров по време на онлайн конференция, посветена на отражението на коронавирусната криза върху пазара на индустриални имоти у нас. Въпреки това според него акумулираните запитванията в Пазарджик през последните три месеца са в пъти по-малко спрямо 2019 и началото на 2020 г.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?