Следвайте ни

Продават запуснат имот в Стария град за 105 000 евро

viber icon

105 хиляди евро искат собствениците на един от най-занемарените имоти в Стария град, който е в началото на ул. „Арх. Христо Пеев” – точно до Конюшните на царя и на метри от Кръглата кула.

Имотът дълго време бе в много запуснат вид и бе станал свърталище на бездомници и наркомани. 

Преди имотът бе в такъв запуснат вид

Дворът бе покрит с пластмасови боклуци, стари завивки и бутилки. В единия кът бе оформено и нещо като място за гуляи. Сега теренът е почистен, защото си търси купувачи.

Главният архитект на „Централен” Петър Петров обясни за „Марица”, че за този имот са писани предписания до собствениците му за обезопасяване.

Единственото, което успя да направи кметството преди две години, е да опаше с декоративно пано двора, който тогава бе като сметище, а вече течеше Европейска столица на културата.

По кадастър парцелът е с площ 262 квадратни метра. В него може да се прави застрояване до 10 метра. В двора има и стара сграда на един етаж, която е с площ 41 квадрата. Имотът се продава чрез агенция и исканата цена подлежи на дискусия.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?