Следвайте ни

Приказен хотел изникна сред фиордите на Норвегия СНИМКИ

viber icon

Уникалната сграда е покрита с трева, стаите са от дърво, а френските прозорци пренасят в помещенията чудната гледка на Се​вера

Приказен хотел, покрит със зелен килим и скрит на хълм със зашеметяваща гледка към фиорда Трондхайм, построиха в Норвегия. Скандинавската държава е извecтнa c дpaмaтичния cи пpиpoдeн пeйзaж - с лeдници, фиopди и плaнини. Πoвeчe oт 1000 фиopдa ce нaмиpaт нa зaпaдния бpяг с чудни морски заливи между високи скали. Фиордът Трондхайм е образуван от потапянето на ледникова долина. 

Тук е построен и ASyna Cultural Landscape Hotel. 

Проектиран от Green Consultants, този уникално оформен хотел сякаш потапя своите гости направо в природата. Всичките му 18 стаи са построени с еднакъв дизайн върху наклонен пейзаж, така че всеки гост има гледка към пейзажа. Стаите са предимно от дърво, което е типично за скандинавското строителство. Интериорът от светло дърво контрастира с външната облицовка от тъмно.

Достъпът до стаите на хотела става чрез коридор, който е изцяло под земята и се адаптира към формата на хълма. В края си е свързан с приемната и конферентната зона на по-високо ниво с асансьор. Тревата пред ресторанта и конферентните зали сякаш безпроблемно се плъзга по хотелските стаи и разкрива пейзажа на север. Всички конструкции в земята са направени от бетон, а конзолните хотелски стаи са от масивни дървени елементи. Външната облицовка е поддържана в тъмни земни тонове, което формира хармоничен контраст с околността. 

Интериорът на хотелските стаи се редува в светли и тъмни дървени панели. Във входната зона, в задната част на хотелските стаи и в прилежащия коридор бетонната конструкция е видима, което създава силен контраст с висококачественото покритие на дървените повърхности в хотелските стаи. Въпреки че разширението на съоръжението беше внимателно адаптирано към топографията, то създава нови пейзажни акценти чрез официалния си език и се вписва добре в цялостната концепция на собственика.

Имотът е собственост и се управлява от семейство Сакшак. В началото е служил като ресторант и място за конференции. После обаче се увеличила нуждата от нощувки, което е довело до разширяване на пространството и оформянето на хотел. 

 

 

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай