44

Представиха смарт решения за безопасна среда

Новото ръководство за проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи на сгради се превърна в ключов момент за иновациите в областта на енергийната ефективност. Документът беше представен по време на Архитектурно-строителна седмица 2024. За поредна година БАИС участва в 24-тото издание на събитието, което се проведе от 3 до 6 април в Интер Експо Център в столицата. 

Новото ръководство е съставено от инж. Васил Манолов, проф. д-р инж. Димитър Назърски и инж. Йордан Николов. Целта му е да подпомогне участниците в инвестиционния процес в строителството, като обхваща теми като температурно-влажностен режим, топлинни мостове, проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи.

В него се обръща основно внимание на топлоизолационната функция на плътната част от сградната обвивка и на правилното изграждане на топлоизолационните системи - технологичната последователност, детайлите и възможността за надежден контрол на изпълнението. Засегнати са въпросите, свързани с изчислението на температурно-влажностния режим, топлинните мостове и проектирането и изпълнението на топлоизолационни системи - работни детайли, технологична последователност, както и осигуряване на надежден контрол на изпълнението.

Архитектурно-строителна седмица 2024 продължава да се развива и утвърждава като най-мащабното бизнес и професионално изложение в строителния сектор. Тази година изложението представи сектори като "Вътрешни довършителни работи”, "Врати, прозорци, фасади и дървени къщи”, "Груб строеж, външни довършителни дейности, вертикално планиране и ландшафт, индустриално строителство и оборудване”, "ОВК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения”. Засилен интерес очаквано предизвика новата тематика - "ОВК, сградна автоматизация, софтуер и Smart решения”, която се очаква да предложи иновативни решения за сигурна и безопасна среда, особено в контекста на глобалните промени, породени от CОVID-19. 

Събитието представи нови материали, технологични решения и услуги на 212 фирми от различни страни, привличайки над 7000 предприемачи, инвеститори, архитекти, инженери и други специалисти от строителния сектор.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
“Смартрешения”???

“Смартрешения”???

10.04.2024 | 23:17

А има ли смарттъпотия? Едно е сигурно - има неграмотност.

Отговори
6 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?