Предприемачите: Инвестирайте в къща, по-скъпо е, но си струва

Големият плюс е, че винаги има търсене на този тип имоти

Инвестицията в самостоятелна къща като цяло е по-скъпа, но си струва усилието, категорични са брокерите. Големият плюс е, че винаги има търсене на този тип имоти. В добавка поскъпването при тях обикновено изпреварва това на други инвестиционни имоти и е по-лесно да се намери купувач, твърдят анализаторите на пазара.  

В това вероятно са убедени и инвеститорите, които планираха своите проекти за еднофамилна къща до и в Пловдив. Ето кои комплекси вече са в строеж.

Жилища в хармония с природата

Селищата от еднофамилни къщи в периферията на града не са новост за Пловдив. Само че един проект е напът да промени напълно представите за модерния стил на обитаване в тях. На Коматевско шосе, само на метри от УМБАЛ „Еврохоспитал", от „Сървис пропърти груп" строят първите къщи на комплекс „Хармония". Амбицията им е да cъчeтaят виcoкия кoмфopт и съвременните yдoбcтвa нa гpaдcкия живoт c чиcтoтo усещане зa пълнoцeнeн живoт сред природата. В началото на общия парцел от 38 дка, от южната страна на УМБАЛ ”Еврохоспитал", са планирани две нискоетажни жилищни кооперации, към тях ще функционира и детски център. Имотът е разделен на 40 парцела, всеки от 500 до 700 кв. м, като там ще се построят няколко вида къщи. 10 от тях са със свързано застрояване по модела на типичния американски дом. Отделно ще се построят още 20-25 самостоятелни къщи с двор.

Продаваме без “общи части"

Нови инвеститори вече изпълняват и продават имоти с чиста жилищна площ без общи части. Тази практика е утвърдена в Европа и в страни като Израел. Точно това е правилният подход при продажбите и той трябва да се наложи и у нас, твърдят от „Ес Ти Девелъпмънтс", строителна компания, която инвестира в по-луксозни къщи в с. Марково, Първенец и Коматево, както и на територията на Пловдив. През 2019 г. те стартираха най-новия си проект - „Рейнбол Резиденс", комплекс от пет двуетажни редови къщи в началото на село Първенец, само на 3 км от Пловдив. В близост е още един техен жилищен комплекс - с три редови сгради всяка с по 4 жилища, общо 12 жилища, всяко едно с прилежащ двор. В парцел от 1859 кв. м те строят типичните, долепени една до друга къщи от английски тип, които могат да се видят в страни като Великобритания и в Америка.

На 5 км от Пловдив

Вече са готови и първите къщи от мащабния проект Markovo Villas Park. Съвременният комплекс с модерна визия е разположен само на няколко минути от Пловдив, в полите на Родопите. Той разполага със собствена инфраструктура, водоснабдителна и канализационна мрежа, електрозахранване и видеонаблюдение. В комплекса от затворен тип е изградено улично осветление и е осигурена денонощна охрана. Проектът Markovo Villas Park представлява 90 луксозни къщи, обособени в 10 квартала, на обща площ от 100 дка. Всяка от тях разполага със собствен двор и гараж. Модерните къщи са три типа и отговарят на световните изисквания за качество в строителството. Общата им застроена площ е от 304 кв. м и 340 кв. м, а ВИП имотите са с квадратура от 480 кв. м, всеки от които с голям открит басейн, разположен в просторен и озеленен двор.

Топ локациите - „Остромила” и „Беломорски”

Двата южни квартала на Пловдив - „Остромила" и „Беломорски", се оказаха сред топ локациите за предприемачите. Тук собственикът на „Стройколукс" Христо Томов започна да строи еднофамилните къщи, обединени под името „Каза Миа". „Casa Mia" е различен за нашата компания проект, казва Томов. Той се базира на концепцията за комплекс, където в голям терен се разполагат по-малки жилищни единици, къщи и апартаменти, които предлагат спокойствие в периферията на града. В него общата естетика и архитектура по естествен начин се интегрират в природния пейзаж.

В кв. "Остромила" се реализира и най-новият проект на строителна компания „Арх Ситистрой" - „Тоскана Резиденс". Целта на инвеститорите е клиентът, попадайки тук, да се пренесе в типичната средиземноморска атмосфера на Ботуша, която все още носи в себе си много от очарованията на Ренесанса. Това подсказва и името на комплекса - „Тоскана Резиденс". Проектът е ситуиран сред много зеленина, тишина и уют. Той залага на висококачествения дизайн - класически архитектурен ансамбъл, който отговаря на съвременните норми за функционалност, естетика и простор.

Пет ниски блокчета в „Южен парк”

Пет средноетажни блокчета са в строеж в обособен квартал между бул. “Ал. Стамболийски" и кв. „Беломорски". Жилищният комплекс се нарича „Южен парк", а зад инвестицията стои фирма “Маи Инвест", в лицето на Методи Рашков, Асен Вежалиев и Илко Рожевски.  

„Първата сграда е на Акт 14 - с готови дограми, работим по инсталациите. Вторият блок е завършен на груб строеж, чакаме строително разрешение за сграда 4 и 5", уточни за „Марица" единият от инвеститорите Илко Рожевски.

Блокчетата са 5- и 6-етажни, имат обособено дворче, с тревна площ. Търсили сме едно по-различно обитаване, а не това, което масово се строи в момента - мастодонти от бетон, където живеят по 200-300 семейства. Това е ужасно като стандарт на живот, твърдят инвеститорите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?