Следвайте ни

Пловдивски компании са новите лидери на строителството в София

Транспортният гигант ПИМК инвестира в модерния комплекс Capitol Residence близо до столичната Централна гара

viber icon

Въпреки че Пловдив изпревари столицата по издадени разрешения за строеж, много местни предприемачи пренасочват огромни средства за инвестиции в други градове. Наскоро инвеститорите от транспортния гигант ПИМК започнаха знаков строеж в столицата. Той се нарича Capitol Residence, а локацията е топ - точно зад столичната Централна гара.

Проектите на пловдивчани се отличават с прецизна естетика, внимание към детайла. В тях залагат и много от популярните напоследък детайли от т.нар. „умна сграда”. По техните стъпки вървят още скулптори и дизайнери, които пък внасят повече естетика във фините детайли на пространството, което обитаваме.

Ето и кои са по-интересните примери!

От транспортният гигант ПИМК: Capitol Residence - прецизност в детайла

Capitol Residence зад Централна жп гара е вторият проект на топ компанията PIMK Build в столицата. Собствениците й Илиян Филипов и Пенко Несторов отдавна виждат в София привлекателна бизнес дестинация. Там те завършиха първата си сграда на бул. „Сливница”.

Комплекс Capitol Residence - с РЗП 108 000 кв.м, се строи в местността Задгарова артерия на терен от 22 735 кв.м. Той е в непосредствена близост и с изграден пешеходен подлез до Централна жп гара, и с автомобилен достъп от бул. „История славянобългарска". Проектът е на IPA-Ivo Petrov Architects от където казват, че това е „мащабен комплекс с изключителен размах и прецизност в детайла, разположен в централна зона с голям потенциал”.

Проектът включва търговски площи, подземно паркиране на две нива и четири жилищни сгради, разположени огледално (две по две), които ще бъдат изградени на два етапа. Строител е Bulcarp, проджект мениджмънт - PM Project, а eкcклyзивeн бpoкep и пpeдcтaвитeл - КМV Рrореrtу Маnаgеmеnt.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?