4232

Пловдивчанин с отличие от BIG SEE 2023

Престижната награда е за арх. Иван Щерев и вила Флавия

Пловдивският арх. Иван Щерев грабна поредна награда за проекта си Вила Флавия. Това е елегантен бутиков хотел в сърцето на Пловдив, който се появи след добрата реставрация на стара сграда и пази едно от съкровищата на древния град - отлично съхранени останки от обществена римска баня от II век, разкрити от археолози в основите на сградата през 2016 г.

Поредният приз за арх. Щерев е в 21-вото издание на „Месец на дизайна”, което отличи общо 300 проекта от 21 страни от Централна и Източна Европа и от Австрия, Италия, Малта и Израел. Конкурсът посочва най-високите постижения в областта на архитектурата и дизайна в държавите от Югоизточна Европа. Провежда се ежегодно в рамките на фестивала „Месец на дизайна“ в Любляна, Словения. Събитието под традиционното мото „ЮИЕ - където животът е креативност” се организира от Центъра за креативна икономика Zavod BIG SEE с подкрепата на Община Любляна и министерствата на културата, икономиката, туризма и спорта на Словения.

Общо 9 награди са присъдени на български архитектурни студиа в конкурса в Любляна. Те са в категориите за жилищно, офисно и индустриално строителство. Участници от България са отличени и в категориите за вътрешното обзавеждане и дизайн в туристическия бранш. Така „Месец на дизайна” награди изпълнението на обекти на Cache Atelier, E-Arch Studio, Move Architects, High End Design, Atelier IA, NSSN Design, LP Arch, GreenPoint, The Collective, ATG Design, „Киряков архитекти“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?