Следвайте ни

Пловдивчани обраха Оскарите в строителството

Четири статуетки за най-красивите жилищни и хотелски проекти под тепетата

viber icon

Пловдивчани записаха поредно силно представяне в конкурса за луксозно строителство, архитектура и дизайн - LUXURY Property AWARDS, който се проведе на 30 септември в 5-звездния хотел "Маринела" в София.

Арх. Едвард и М​аргарита Христови са лидери в луксозното строителство и носители на престижната награда "Архитект 2020".

Пловдивчани са най-добрите и в пространствения дизайн, където призът отиде при дъщеря им арх. Боряна Христова. Награди бяха присъдени и на три от най-иновативните жилищни проекти под тепетата, това са „Луксъри Ливинг“, „Панорама парк запад“ и проектът за хотел "Хилтън" в Пловдив. Последните два са разработка на RT consult на арх. Радо Тодоров.

17 златни статуетки отличиха най-успешните компании и архитекти от цялата страна по време на десетото, юбилейно издание на престижния конкурс. Церемонията показа, че дори в период на световна епидемична криза луксозното строителство не е засегнато, дори бележи н​ови върхове в развитието на иновативното развитие на сектора. Тази година кампанията "Строителни Оскари“ е в подкрепа на "SOS Детски селища България". По време на благотворителната вечер бяха събрани 10 700 лева, а картината на Балъков - на стойност над 15 000 лева, не можа да бъде продадена и остана на съхранение в аукционната къща, която проведе търга. На видеостена в залата беше излъчено послание към участниците в търга от децата на Детски селища.

Миналата година: Събитието се превърна в истинско дерби между София и Пловдив.

Столицата доказа, че е пионер в иновациите с първия умен високотехнологичен и изграден в един стил квартал не само у нас, но и на Балканите. Призьорите от Пловдив за пореден път пък показаха, че са първенци в пространствения дизайн, а голяма заслуга за призовете им имаше световно признатият архитект Радо Тодоров и неговият екип от RT consult.

  

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

гражданин

гражданин

08.10.2020 | 16:46

Какво пишете за платени награди! Смях!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?