Следвайте ни

Пловдив с четвърти мол, този път на Сточна гара

viber icon

В края на м. май т.г. багери влязоха и на Сточна гара. Така започна събарянето на старите постройки в близост до жп линиите и теренът вече е изцяло ограден.

Медиите под тепетата много преди това обаче алармират как Сточна гара остава в историята. На нейно място се вдига четвъртият за града мол - Promenada Plovdiv. Зад инвестицията стои Южноафриканският фонд NEPI Rockcastle с вложение от 141 млн. евро. Внушителната сграда ще се простира на площ от 65 декара. Тя е на четири нива, като на второто е предвидена тераса. Брутната площ, която ще се отдава под наем, е близо 60 000 кв. м. С отварянето на мола в Пловдив ще се осигурят нови 1500 работни места.

Различното в случая е, че инвеститорите изготвят пoдpoбeн тpaнcпopтнoкoмyникaциoнeн плaн-cxeмa зa opгaнизaция нa движeниeтo в тaзи нaтoвapeнa цeнтpaлнa зoнa. Изгpaждa се нoвa oбcлyжвaщa yлицa мeждy мола и жп линиятa София-Бургас, зa диpeктнa вpъзкa мeждy кpъcтoвищeтo нa бyл. „Xpиcтo Бoтeв" и „Aвкceнтий Beлeшки" c бyл. „Haйчo Цaнoв" и пocoкaтa „Aceнoвгpaдcкo шoce". Зa oтпyшвaнe нa тpaфикa се плaниpaт нови лeнти пo бyл. „Xpиcтo Бoтeв" и бyл. „Haйчo Цaнoв" и двe кpъгoви движeния.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?