Следвайте ни

PIMK Build стартира два иновативни проекта

В началото на 2020 г. започва строителството на „Западен 3” и 148 жилища в район „Южен”

viber icon

През януари PIMK Build стартира изграждането на „Западен 3” - един иновативен комплекс от затворен тип с апартаменти, съчетаващи лукса и достъпните цени. В него клиентите сами ще могат да моделират големината и разположението на апартаментите си.

Модерният комплекс се намира в непосредствена близост до „Западен 2”, другия авангарден жилищен проект на компанията, на бул. „Пещерско шосе”.

„Западен 3” се намира на втора линия на булеварда, а в центъра му ще има истински оазис - зелени зони, детски съоръжения, места за отдих и атрактивни водни площи. Апартаментите са с различни квадратури и изложения с прекрасна гледка към Родопите. Първият етап от строителството на „Западен 3” започва с 3 сгради, като две от тях са напълно еднакви. Те ще са на по 10 етажа с по 41 апартамента, като във всеки блок ще има по два асансьора.

От PIMK Build продължават да залагат на луксозното изпълнение на вътрешните части, стълбище, площадки, където всичко ще е от мрамор. Паркирането ще бъде отново осигурено на 100% с надземни и подземни гаражи. Планираните търговски площи под комплекса ще дадат възможност да се изградят аптеки, магазини, места за различни услуги, които биха направили ежедневието на бъдещите жители на комплекса още по-улеснено.

В момента може да се възползвате от изключителната стартова цена от 490 евро/ кв.м за жилищата в „Западен 3”. Актуалните планове на PIMK Build са за още един жилищен комплекс с детска площадка и паркинг - този път в „Южен“. Теренът в район „Южен“ между булевардите „Никола Вапцаров“ и „Македония“ е също собственост на PIMK Build.

Теренът зад Юбилейния блок в Кючука е частен от началото на 90-те, след като е реституиран. Имотът е бил върнат на наследници на Калпакчиеви, а след това закупен от фирма „Микрон 2017” със собственик Васил Караилански. Впоследствие имотът е продаден на PIMK Build. Предназначението на терена не е променяно от реституцията му - той винаги е бил отреден за застрояване. През 2005 г. кметът на Пловдив Иван Чомаков издава заповед, с която в урегулирания имот се предвижда подземно и ново застрояване с височина до 18 метра.

Новият комплекс на PIMK Build в „Южен” ще предлага 148 апартамента с осигурени 160 паркоместа. Освен жилищните секции инвеститорите обещават да облагородят цялото околно пространство с подходящото озеленяване и с нова детска площадка. PIMK Build проектира и реализира жилищни сгради от най-висок клас на достъпни цени.

Комплексите им се строят на атрактивни и комуникативни локации, които обаче са скрити от градския шум. Компанията стартира пилотно първата си жилищна сграда в район „Северен” в Пловдив  през 2017 година. Освен трите проекта „Западен” „Западен II” и „Западен III”, също „WEST PARK RESIDENCE”, от PIMK Build имат успешни инвестиции и в София.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

polibv

27.01.2020 | 05:46

Здравейте, това е да информирате широката общественост, че Хосе Луис, частен кредитор, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ от 3000 евро до 100 000 евро. Ние предоставяме заеми с 2% лихва на физически лица, фирми и компании в ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?