4020

Пепи Георгиева, Platinum Projects: Тази година стартираме три нови проекта в Пловдив

Залагаме на повече зеленина. Предвидили сме специално работно пространство, което ще бъде на разположение на собствениците в Regatta Home, напълно обзаведено и оборудвано за работа и срещи

- Г-жо Георгиева, можете ли да ни запознаете с най-новия проект на Platinum Invest Holding - Regatta Home? С какво ще се различава от стандартните жилищни комплекси, които се строят в Пловдив? Какво го отличава от Regatta Park West?

- Като мениджър продажби и маркетинг в Platinum Europe в България моят приоритет в работата е да обръщам внимание на търсенето и интересът на клиентите. В нашата компания се опитваме да им осигурим това, което липсва на пазара. Забелязахме, че все повече хора предпочитат да живеят в спокоен квартал с ниско застрояване, с по-малко апартаменти и повече споделени пространства.

Ето защо създадохме Regatta Home, надграждайки успеха на първата ни инвестиция - Regatta Park West, но с някои вълнуващи допълнения. Местоположението е изключително, то предлага спокойна среда на живот, в близост до Гребния канал. За разлика от Regatta Park West, новият ни комплекс се придържа към разпоредбите за по-ниска височина и е заобиколен само от еднофамилни нови къщи. Regatta Home ще предложи на новодомците по-голям вътрешен двор (1500 кв. м), три пъти по-обширен от този на Regatta Park West. Добавихме също фитнес на открито, зона за барбекю и камина - места, създадени за забавление и релакс.

Освен това сме предвидили специално работно пространство, което ще бъде на разположение на собствениците в Regatta Home - напълно обзаведено и оборудвано за работа и срещи. Стараем се всеки следващ проект да е по-добър от предходния, затова влагаме любов, старание и енергия. Вярваме, че Regatta Home предлага уникално преживяване на живот със своята спокойна обстановка и безценни удобства. 

- Зад инвестицията стои международен инвеститор. Какви трудности срещате на пазара на недвижими имоти в Пловдив? Къде е по-лесно да инвестирате - в България или на чуждите пазари на недвижими имоти?

- Platinum Europe е сътрудничество между международната компания Platinum Invest Holding, която има значителен опит в разработването на проекти в различни страни, като Ливан, Франция, Кувейт и Монголия, и архитект Радо Тодоров, управител на RT Consult, който внася богат местен опит в проектите ни. Това добро партньорство предпази компанията от всякакви неуспехи на местно ниво и й позволи да изпълни успешно няколко проекта до момента. Всъщност екипът на Platinum Europe вече е готов да стартира три нови проекта през 2024 г.

- Вярва ли все още българинът в продажбите на жилища „на зелено"? Какъв е Вашият коментар?

- Това, което наблюдаваме от стартирането на проекта ни Regatta Home, е повишен интерес към покупки на имоти „на зелено“.

Даваме възможност на нашите клиенти да изплащат новото си жилище за период от три години без лихва. Тази опция направи нашите апартаменти една по-привлекателна инвестиция, особено при очакваното покачване на лихвите. Освен това инвестирането в имоти на конкурентни „зелени“ цени от реномиран и добре познат строителен предприемач остава добро решение за клиентите ни. И това обяснява силния интерес към Regatta Home - през първия месец от старта на продажбите постигнахме повече от 20% резервирани апартаменти. 

- Докога ще растат цените на имотите у нас?

- В индустрията на недвижимите имоти винаги има бизнес цикъл и цените на имотите ще достигнат точка, в която ще спрат да се повишават. Дори може да се очаква лек спад в цените за определени проекти и локации. Въпреки това висококачествените проекти на първокласни места са склонни да поддържат стойността си висока постоянно, подобно на златото. Ето защо нашата компания дава приоритет на разработването на качествени проекти - за нас качеството е по-важно от количеството.

- Какви са вашите стратегии за привличане на клиенти? Връщат ли се при вас купувачите, закупили жилища в Regatta Park West?

- Сериозен брой от клиентите ни препоръчват нашите жилища на свои приятели и роднини. Самите те също инвестират отново и отново в предстоящите ни начинания. Когато строителят е отдаден и подхожда с внимание, клиентите, които купуват жилища, стават част от голямото семейство на нашата компания. 

- Вашата компания има ли амбиции за нов международен проект и какъв е той?

- На местно ниво планираме да стартираме през 2024 г. три проекта в Пловдив. Едновременно с това нашите колеги в Ливан ще инициират четири проекта и ще навлязат за първи път на пазара в Кувейт.

Нашата компания непрекъснато проучва и разработва проекти както в нови, така и във вече разработени терени и територии. До момента сме завършили успешно над 40 проекта в различни държави и това е не само значително постижение за нас, но и отговорност, която ни задължава да подходим още по-отговорно към пазара на имоти. 

Визитка:

Пепи Георгиева работи в сферата на недвижимите имоти от 2015 г. През 2003 г. тя се дипломира като бакалавър „Инженер-физик" в ПУ "Паисий Хилендарски", Пловдив. След това учи бизнес администрация в Instituto Bilingüe Joan Miró в Мадрид. В периода 2012-2014 г. завършва магистър „Публична администрация" в ПУ „Паисий Хилендарски", Пловдив. През 2018 г. получава свидетелство за професионална квалификация по професия „брокер“, специалност „Недвижими имоти“. През 2022-2023 г. се дипломира като магистър „Строително предприемачество и недвижима собственост" в Икономически университет - Варна.

От месец ноември 2023 г. е член на Комисията по професионална етика към Национално сдружение недвижими имоти (НСНИ). „Мисля, че високата степен на морал и етика трябва да бъдат приоритет в нашата работа. Внимание, обективност, справедливост, недвусмислие в решенията, отговорност, действия в интерес на обществото, поддържане на доверие - това са моите приоритети, ръководейки се от Етичния кодекс на Национално сдружение недвижими имоти. Стремя се към най-високите стандарти на професионално поведение“, казва дамата.

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?