Следвайте ни

Павилион като оазис. Това приют за кучета ли е?

viber icon

WE Architecture от Копенхаген завърши своето предложение за "Център за кучета" в Москва. Идеята им тотално провокира традиционните представи за едно подобно място, каквото е приютът за животни.

Сгушен в провинцията, този едноетажен павилион ще разчита на серия от дворове, разделени от перголи, които сякаш изчезват в пейзажа. От архитектурното бюро се аргументират така - всеки малък двор осигурява затворено външно пространство за кучетата. По този начин животните попадат в среда, в която я няма досадната ограда, подобна на затвор.

Днес в Москва има 13 обществени приюта за безпризорни животни. А програмата за кастриране и ваксиниране е прекратена през 2008 година. Оттогава насам безпризорните животни се събират и настаняват в обществените приюти. Един път в годината се дава обществена поръчка за улавянето на определен брой животни. Нехуманното отношение към безпризорните кучета и котки отново излезе на дневен ред в навечерието на Световното първенство по футбол в Русия. Независимо от това, че в Русия евтаназията на животни е забранена, тя често се оказа единственият ползван метод за регулиране на числеността на скитащите животни в много региони на страната.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?