1939

Пътни строители протестират на Коматевско шосе утре

Масови протести в цялата страна обяви за утре, сряда 13 април Браншовата камара „Пътища". Националният протест на пътно-строителните фирми започва от 9:00 ч., като в Пловдив протестите се локализират на Коматевско шосе. „Вероятно пътната отсечка няма да се затваря, каза за „Марица” шефката на „Европейски пътища” Маргарита Попиванова. –  Ние, пътните фирми нямаме никакво бъдеще. Искаме от управляващите ясно да се очертае ще работим ли, как точно ще работим и при какви условия”. 

В София хората се събират на площад "Народно събрание" № 2 (пленарна зала) до паметника "Цар освободител". Движението по определени пътни участъци ще бъде затворено от 11:00 часа. Затворен се очаква да бъде и входа на Пазарджик откъм магистралата. Това ще стане от 10 до 11.30 часа, научи „Марица”. 

Двете организиции браншовата камара "Пътища" и Българска браншова асоциация "Пътна безопасност" призоваха Народното събрание да влезе във функциите си, като приеме проекта за решение и даде възможност на изпълнителната власт да изпълни ангажиментите си по разплащането с пътностроителните фирми. Организациите заявиха, че състоянието на републиканската пътна мрежа е катастрофално и изтъкнаха, че нуждата от спешни мерки не оставя друга възможност на Българската браншова камара "Пътища" освен да пристъпи към ефективни протестни действия.  

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Цецо

Цецо

12.04.2022 | 20:18

Кво простестирате , бе? Тиквата ви открадна парите , простестирайте пред къщата му в Банкя!

Отговори
3 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?