Следвайте ни

„Парадайс Гардън Резидънс”: Казуси с частни имоти не се решават с натиск от улицата

Така от дружеството на Байрям Солак коментират решението на Административния съд да отхвърли жалбата им срещу променения ПУП за парка зад хотел „Санкт Петербург”

viber icon

Убедени сме, че когато едно съдебно решение се базира на натиска на улицата, а не на събраните доказателства, то ще бъде отменено на по-горна инстанция. А такава инстанция е Върховният административен съд. Така от дружеството "Парадайс Гардън Резидънс“ коментират решението на Пловдивския административен съд, който отхвърли като неоснователна жалбата им против Решение № 14 по Протокол № 2/30.01.2020 г. на Общински съвет Пловдив. С него се одобрява Подробен устройствен план - план за регулация на "Пета градска част“ Пловдив, с правила и нормативи за прилагане на плана и планове-схеми: комуникационна-транспортна схема и трансформация на собствеността, при граници: от север - бул. "Дунав“ (от бул. "Васил Априлов“ до бул. "Цар Борис III Обединител“); от изток - бул. "Цар Борис III Обединител" (от бул. "Дунав" до р. Марица - северна подпорна стена); от юг - северна подпорна стена на р. Марица (от бул. "Васил Априлов" до бул. "Цар Борис III Обединител"); на запад - бул. "Васил Априлов" (от бул. "Дунав" до р. Марица - северна подпорна стена), в частта, засягаща ПИ собственост на дружеството жалбоподател.

Съдът приема, че обжалваният административен акт в оспорената част е постановен при спазване на административно-производствените правила и на материално-правните разпоредби.

Казусът предизвика недоволството на пловдивчани, които организираха серия от протести срещу застрояването на парка, понеже от години го припознават като място за отдих. Проблемът обаче е, че теренът е частен и собственикът има инвестиционни планове за него.  „Собственикът не е давал съгласие някой да променя имота му и да прави нови два - коментира за „Марица” адвокат Георги Маринов. - България е правова държава, с конституция, в която частната собственост е неприкосновена. Ето защо на този етап инвеститорът е сигурен, че във Върховния административен съд това решение ще бъде отменено.”

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

кършияка

кършияка

17.06.2021 | 09:54

И как така се оказа този терен частна собственост?. Кой го продададе? Този парк е гражданите

Отговори
2 1
от квартала

от квартала

16.06.2021 | 19:44

Ами то затова има ПУП, за да може да се гарантира освен частната и общинската и държавната, и зелените зони. Иначе частникът ще превземе всичко. Няма да остане зелено петно. Няма и улици да останат. Както превзеха улицата до хотел "Санкт Петербург" и сега строят там. Нагледахме се на "частници"-върколаци. В тая държава от 30 години, никой не говори за обществения интерес, само частният бил гарантиран, видиш ли, а гражданите "кучета ги яли".

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?