46
Следвайте ни

Офис сградите оживяват наесен

Компаниите реорганизират работните места

viber icon

Всяка втора компания планира реорганизация на офисите си, въпреки че четири от пет компании все още нямат яснота кога ще върнат работещите в бизнес сградите. Това показва проучване на Cushman & Wakefield Forton. От там твърдят, че бизнесът обмисля цялостна реорганизация на заеманите офис площи, за да осигури безопасна и ефективна среда при връщането на хората на работните им места.

Една от реорганизациите се състои в това, че служителите вече нямат собствени бюра, а ползват свободните към даден момент, т.нар “hot desking“. Популярна система за организация на площите е и Activity Based Working. При нея в офиса се обособяват различни функционални зони в зависимост от дейностите и работния процес.

Връщането на служителите на работните им места ще е дълъг процес, свързан с цялостна реорганизация на начина на работа. Редица компании ще запазят частично работата от къщи и ще върнат хората в офиса на ротационен принцип. Очакванията са в началото на есента да настъпи по-голяма активност в тези процеси, прогнозират от консултантската компания.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?