Следвайте ни

Стефано Боери проектира зелен оазис на Тирана

Нови стандарти след COVID-19

viber icon

Стефано Боери Архитети представи неотдавнашната си схема за крайбрежието на албанската столица Тирана, пише archdaily.com. Справяйки се с нуждите след COVID-19, въображаемият квартал, първи по рода си в Европа, е една технологично напреднала, зелена и устойчива новост, проектирана в съгласие с правителството и градските власти.

Създаден да отговори на новите нужди след пандемичната фаза на COVID-19 и замислен като решение за извънредната ситуация, свързана с бездомността, причинена от земетресението през 2019 г., проектът на река Тирана поема много предизвикателства.

Проектиран за 12 хиляди души, кварталът също отговаря на всички мерки за устойчивост, налагани от настоящата климатична криза.

В сътрудничество с SON-Group схемата Стефано Боери въвежда екологична и самодостатъчна интервенция, „оборудвана с цялата технология, открита при съвременните интелигентни градове и способна да предостави необходимите гаранции и изисквания за безопасност на здравето, за да се изправи пред несигурни бъдещи сценарии след COVID-19“.

Даниела Арнаудова

Даниела Арнаудова

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Даниела Арнаудова е завършила Българска филология в ПУ „П. Хилендарски”. От 2002 г. работи в приложение „Имоти – строителство и архитектура” на вестник „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?