71

Нова платформа за имоти влиза в Пловдив

Пазарът е сложен, не всеки има ключа към добрата сделка

 

Едва 23% от купувачите днес търсят къща, когато влагат парите си в имот. Преобладават търсещите апартаменти за свое жилище и те са 77%. В наемния сегмент предлагането е по-малко въпреки, че около 50% от клиентите правят запитвания за подобни имоти. В същото време пловдивчани вече все по-често търсят имоти около града и дори в близкия Асеновград. По-атрактивни за тях се оказват дестинации като соц квартала ЖР „Тракия“, но и близките Стамболийски и Хисаря, както и село Марково – това стана ясно по време на конференцията „Жилища и имоти 2023“. 

 

Припомняме, че имотната платформа „Реалистимо“ събра топ брокерите от пловдивските агенции за имоти в бизнес хотел SPS. От Реалистимо залагат на специалисти с дългогодишен опит в дигиталния маркетинг, които търсят нови начини за достигане до клиентите. Ето защо платформа е атрактивна с иновациите си и своя изцяло нов поглед върху работата с агенции, собственици на имоти и купувачи. Според експертите й днес пазарът на имоти се движи от няколко основни тенденции. Първата е, че инвеститорите заемат все по-водеща роля в процеса. Купувачите от друга страна имат повишено внимание към имоти за основно жилище, за сметка на покупките с цел инвестиция. Лихвите на банките търпят плавно увеличаване, допълнителните услуги в сектора на имотите са с повишено търсене и цени. А задачата на брокерите е да изграждат по-здравословна връзка с клиентите.

В днешно време всеки е експерт по имоти

(българите сме експерти по всичко) но не всеки има ключа към добрата сделка, твърдят от Реалистимо. Техните наблюдения върху пазара показват, че Пловдив се представя по-силно, в сравнение със столицата София и генерира значително по-силен интерес от останалите големи градове в страната. Само през януари над 150 000 човека на прегледали страниците с имоти в платформата, а близо 300 000 са видели конкретни обяви за имоти. Прегледани са над 3 000 000 обяви в списъка с резултати от търсене, а самите ползватели на платформата са прекарали над 2 000 часа в търсене на имоти – процес с потенциал за бъдеща сделка.  

Така брокерите от Пловдив попаднаха на едно различно събитие – няколко часа с интензивна информация, ценни съвети и статистики за развитието на бранша. Сред лекторите беше Мартин Панайотов, който говори за бъдещето на представянето на имоти в България. Илия Добрев (Estate Assistant) обясни как софтуерът помага за по-ефективната работа на агенциите, как докарва повече пари на брокерите и реализира повече сделки. Атанас Ламбев пък разказа защо виртуалните разходки са необходимост в 2023 година. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?